Венци Стефанов информира неграмотните: Левскарите искат всичко даром

2598
стефанов батков

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Спортал изказването на Тодор Батков. Бившият собственик на Левски заяви, че чрез „караминьол“ най-старият столичен клуб си е осигурил 200 декара в квартал „Овча купел“. Адвокатът добави, че „сините“ от Сухата река не са получили през годините нито 1 стотинка държавна помощ. Стефанов отговори на тези твърдения така:

„С цялото ми уважение, което имам към Тодор Батков, съм тотално разочарован! Тези неща не отговарят на истината. Първо, не сме увеличавали капитала. Общинското дружество има 34% и продължава да държи блокиращата квота, никога не сме си позволили да направим това нещо. Второ, предлагал съм и на Томас Лафчис, и на Владо Грашнов, лека му пръст, да направят този вариант, но всички левскари казваха: „Стефан Софиянски е наш човек, ще ни даде стадиона безвъзмездно“. Те искаха да не правят инвестиции, каквито правим ние, а всичко да им се даде даром. Както им се даваше дълги години.

Нека Тодор да има честта и достойнството да говори истината право в очите. А когато не е сигурен в нещата, по-добре да си мълчи! Аз знам какво означава „караминьол“ и затова съм много обиден. Ще му кажа, че 67 човека в общинския съвет взеха решението, а от Левски разчитаха един кмет да им го даде безвъзмездно. И той им го даде за 30 години, а ние през всичките тези години сме работили заедно с общината и продължаваме да работим. Както казах, общината и сега държи блокиращата квота. Това го казвам, за да информирам неграмотните“.

Коментари