Стефанов с рецепта срещу хулиганите: Тояга, копане и после като препарирано мушкато

879
Славия Стефанов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази надежда, че дербито с Левски ще мина без ексцесии.

„За мача не искам да говоря. След него може да коментираме. Публика ще има, няма да е много заради пандемията. Но и малкото хора, ако им липсва разумът, са способни да правят поразии. Вярвам, че разумът ще победи лудостта. Надявам се всичко по трибуните да мине мирно и тихо. Видяхте какво стана на нашия мач с Локомотив София, онзи ден на ЦСКА – Локомотив Пловдив. Вече гледам, че не се пише за мачовете, а за простотиите около тях. Смятам, че е крайно време да спре това нещо с трошенето, то е вандалщина, то е чудо. В края на краищата хората отиват да гледат мач, а на простотиите на някои пияни и надрусани хулигани. Лошото е, че се наказва клуба след това, а той няма вина. Отборът какво може да направи? Какво мога да направя аз или Наско Сираков, или Гриша Ганчев, или Крушарски, или някой от Ботев… Тоягата, влизаш вътре и айде. 30 дена да копае някъде да видиш как следващия път ще седи като препарирано мушкато“, сподели пред „Тема Спорт“ босът на белите.

Той коментира и връщането на Мъри Стоилов на „Герена“. Той и Наско Сираков са бивши футболисти на Славия, с които Стефанов е работил през 90-те години на миналия век.

„Аз искам Наско и Мъри да се справят с Левски. Левски си е Левски, но искам и всички да бъдем еднакво поставени. Всички еднакво да си плащаме данъците, да сме равни на този свят“. Относно факта, че на „Герена“ пак започнаха да взимат чужденци (б.р. – трансфера на Ноа Сонко Сундберг), след като бяха започнали да налагат млади български футболисти Стефанов каза: „Не искам да коментирам това, не е моя работя и не трябва да се бъркам. Всеки си има виждания и политика. Тази зима може да видим пореден изходящ трансфер в Славия. Има нещо реално, но повече не искам да коментирам“.

Коментари