След срещата при премиера – клубовете обещаха две неща

537
След срещата при премиера

На срещата между Бойко Борисов и босовете на трите гранда Лудогорец, Левски, ЦСКА – Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев, която се проведе в министерски съвет, са взети две важни решения – клубовете в Първа лига да играят феърплей и да футболните ръководители да не притискат съдиите.

На срещата присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов. Президентът на БФС Борислав Михайлов също бе сред гостите в кабинета на премиера.

„Поведението на агитките е функция от това, което се случва на самия терен, както и на отношенията между собствениците на клубовете.

От тази гледна точка е много важно точно в това отношение да има феърплей. Нали в крайна сметка това бе и целта на тази среща?

Напрежението между собствениците може да се пренесе и на терена, а с това и по трибуните. Това води до ненужна ескалация.

Това, което ние ще вземем като мерки, няма как да бъде сведено до общественото знание. Но идеята е ясна – да не се допуска купуване на мачове, да не бъде упражняван натиск върху длъжностни лица и т.н.

Срещата не беше проведена на база постъпил сигнал, а по-скоро с цел превенция на бъдещи неприятности, относно футбола. Повтарям – срещата касаеше феърплея в следващото първенство. Това дали босовете ще сядат един от друг на мачовете или не – не мога да накарам никого да направи това, освен ако не е по нашите компетенции“, каза министър Маринов.

„Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо.

Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани.

Не мога да кажа кога ще има нова такава среща. Идеята беше на премиера. Не можем да му казваме кога пак да го направи, нали така?“, каза Борислав Михайлов.

„Според КЗК, няма конфликт на интереси за телевизионните права. Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите“, добави шефът на БФС.

„Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият“, каза Гриша Ганчев.

Коментари