Спортният министър ни удари в земята: Правим 2-3 стадиона за 40 000 зрители и взимаме Мондиал 2030

2160

Обща кандидатура на Балканите за Световното по футбол през 2030 г. е важен политически знак. Тя показва, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Toва заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.
По думите му, предложението на гръцкия премиер Алексис Ципрас към премиера Бойко Борисов показва, че България е търсен и уважаван партньор. „Най-важното е, че четирите страни заявиха, че ще работят заедно. Започваме преговори със спортните министри на Гърция, Румъния и Сърбия относно подготовката за кандидатстването“, коментира Кралев.Министър Кралев към феновете на ЦСКА: Базите са си ваши и никой не може да ви ги вземе!Спортният министър Красен Кралев отговори на фенове на ЦСКА, които отправиха въпроси към него относн…Sep 11 2018bgsport.net

Според спортния министър намерението за тази обща кандидатурата се посреща с огромен интерес, но и с известна доза скептицизъм заради изоставането на страната ни по отношение на спортната инфраструктура.
„Позитивната новина е, че това ще ни даде стимул да изградим стадионите си – ще са нужни 2-3 стадиона във всяка от четирите държави с капацитет минимум 40 000 зрители, за да се посрещнат срещи от груповата фаза“, обясни той. Кралев обясни, че има сериозни конкуренти за кандидатурата, но до 2024 г. има достатъчно време България, Гърция, Сърбия и Румъния да подготвят силна обща кандидатура.

„Няма как да надскочиш себе си, ако не мечтаеш – дълги години се надявахме да имаме световни първенства по волейбол и художествена гимнастика, което се случи. Ще бъдем домакини и на шорттрек. Имаме прекрасни зали и можем да приемаме състезания от висок ранг. След спортните зали, които изградихме, сега идва ред и на футболната спортна инфраструктура“, категоричен бе министърът.
Красен Кралев подчерта, че в последните три години държавата е показала, че има воля, защото са направени големи инвестиции в стадионите на отборите от професионалната група. „Реконструирахме над 10 стадиона, които вече разполагат с качествени терени и осветление. И няма да спрем дотук„, заяви Кралев. Той посочи, че са водени разговори със Столична община, които да предложат терен за нов стадион, след което ще се обмисли инвестицията.Министър Кралев каза истината, от която в МОК бягат като дявол от тамян: Ето как Норвегия печели олимпийските си медалиСпортният министър Красен Кралев скочи на норвежките национални отбори по ски бягане и биатлон за на…Feb 28 2018bgsport.net

Коментари