Петорчо! Задава се служебно 5:0 за ЦСКА срещу Левски

2843
Хосе Кордоба

Нов скандал в родния футбол избухна със страшна сила. Той е свързан с панамския защитник на Левски Хосе Кордоба. Както е известно, той влезе в игра в последните минути на Вечното дерби на 26 септември, спечелен от ЦСКА с 2:1.

Панамецът обаче така и не игра срещу Лудогорец снощи, а след мача наставникът на „сините“ Мъри Стоилов заяви:

„За Хосе Кордоба нищо не мога да ви обясня. Съжалявам, че не беше в групата, но за причината трябва да питате БФС и нашата администрация. Вчера ми казаха, че са му спрени състезателните права и няма да може да играе. За мен също бе изненада. Все пак това е футболист, който взехме още преди месец“.

Изказването на специалиста веднага повдига въпроса дали Кордоба е играл правомерно срещу „армейците“ и дали според Наредбата на БФС няма да се стигне до служебна победа с 5:0 за ЦСКА в най-големия мач на България, пише „Тема Спорт“.

Преди малко се появи официално съобщение от БФС, че случаят „Кордоба“ отива във ФИФА.

Ето какво написаха от БФС:

„Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права. Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган“.

Виж още:ВАР, съдия за Левски София… Ама пак не стана – Лудогорец ги разката (ВИДЕО)Правилният футбол действа с пълна сила, откакто Станимир Стоилов се завърна в Левски. И откакто се в…Oct 3 2021bgsport.net

Коментари