Александър Томов: Аз знам за един ЦСКА – шампион, с 6 победи срещу Левски… Моят ЦСКА!

1002

Бившият президент на гранда ЦСКА  Александър Томов коментира статуквото в тима, подвизаващ се на стадион „Българска армия“.
Доцентът по политология и вицепремиер в правителството на Димитър Попов не пожела да навлиза в детайли, що се касае до разделението на част от феновете на „червените“, след фалита на футболния гигант.
Експредседателят на Управителния съвет на „Кремиковци“ заяви, че атаките срещу него и други бивши управници на ЦСКА не го касаят, считано към настоящия момент. Александър Томов сподели също, че намира за чиста съвестта си, що се касае до „даденото от него за клуба“.
– Г-н Томов, от известен период от време не сме забелязвали Ваше становище по „червения“ футболен въпрос, както и въобще такова, касаещо българския футбол. Това може да се разглежда от една страна като незаинтересованост и дистанцираност от случващото се в Първа лига или пък като знак на съгласие със случващото се на „Армията“. При всички положения не може да нямате мнение по темата, предвид факта, че бяхте свързан с клуба в някои от най-успешните години от „новата му история“.
– Имам. Имам, но и другото е вярно. Дистанцирах се напоследък. Прецених за себе си, че няма смисъл да се ангажирам емоционално толкова сериозно с нещо, което не би следвало да ме вълнува.
– Няма ги обичайните въпроси и внимание към Вас, от страна на медиите.
– Вижте, предполагам, че на голяма част от тях не съм им интересен в момента, що се касае до спортния аспект от нещата и ангажираността ми в тази насока. Нормално е. Интересът винаги е водещ и определя темите, които се разискват в медийното пространство. А и не само.Преди минути: Гриша Ганчев зарадва играчите на ЦСКА със страхотна новина, да му мислят Левски и ЛудогорецФутболистите на ЦСКА бяха зарадвани със страхотна новина след паузата на първенството заради мачовет…Oct 12 2017bgsport.net

– Появиха се леки „закачки“ и провокативни коментари, свързани с (както обичайно се обобщават) „бившите собственици и президенти“ на ЦСКА. Върху тях продължава да се хвърля вината за случилото се на „Армията“. Какво мислите Вие за всичко това?
– Наистина не желая да навлизам в един подобен диалог, водейки се от емоцията, ако щете. Най-важното за мен е, че съм чист пред себе си.
– Що се касае до ЦСКА?
– Разбира се. Постигнах с клуба неща, за които много хора преди мен само си мечтаеха. Шест победи срещу Левски, лидерство в класирането с огромна разлика пред конкурентите, силно редуцирани дългове на клуба – с над десет милиона, за сравнително кратък период от време… Нещата се движеха в правилна посока и това личеше както на терена, така и извън него.
– А защо наистина сложихте край на участието си в управлението на клуба?
– Постигнахме споразумение с Манджуков, всичко беше прехвърлено както трябва. Няма съмнения и въпросителни в това направление. Наясно сте, проследили сте случилото се. Такъв беше моментът. Но отново казвам, че каквото е било необходимо, съм го направил и съвестта ми е чиста. Във всичко бяхме повече от Левски.

– А сега така ли е? Има сякаш едно излишно притеснение, относно проведените търгове, емблемата, ще бъде ли платено всичко…
– Не мога да предвидя какво точно ще се случи. Ще ви кажа само, че аз, като икономист, бих инвестирал само в обещаващи проекти…
– Тоест „проектът“ на „Армията“ в момента не е такъв?
– Не знам дали всичко това ще бъде уредено и доведено до някакъв край. Надявам се наистина обаче да не попадам под споменатия общ знаменател „миналите неуспешни ръководства“. Защото моето управление е всичко останало, но не и безуспешно. Дори напоследък не съм чел последните упреци, становища или каквото и да било друго. Уморих се от това, честно казано.
– А пък и Вие намерихте иновативен, модерен начин за комуникация с феновете си и тези на ЦСКА. В социалната мрежа поне е сигурно, че каквото сте искал да кажете излиза без „редакция“.
– Да, разбира се. Това с констатациите в социалната мрежа е добър, обхватен и успешен вариант за комуникация. Няма вариации и разнопосочно тълкуване на заявеното.
Източник topsport.bgШеф в ЦСКА: Въпросът с базите е приключен. Стана ясно какви са намеренията на Гриша Ганчев за Армията„Основното нещо, което искаме да направим, е да обновим стадиона“.
Въпросът с базите е приключен. То…
Oct 11 2017bgsport.net

Коментари