Анализатор разкри двата големи коза на ЦСКА срещу Лудогорец

1427
На „Армията“ ще ври и кипи

В събота ЦСКА и Лудогорец се изправят в много тежък и напрегнат мач, който ще е за хора със здрави нерви. Двубоят може да се окаже рубикон за този сезон. Победа с поне два гола разлика би изстреляла ЦСКА към титлата, а загуба или равенство ще означава край на всички надежди в червено, пише в анализ за „Тема спорт“ колегата Георги Василев.

В тази ситуация равенството ще облагодетелства много сериозно Лудогорец. При успех с 1 гол разлика на ЦСКА пък интригата донякъде ще се запази, въпреки че червените ще трябва да чакат грешка на Лудогорец в някой от последните 3 кръга.Селекцията на ЦСКА зацикли, считан за сигурен нов се бави с договораНационалът Петър Занев продължава да тренира с ЦСКА, но все още не е взел окончателно решение дали щ…May 9 2019bgsport.net

Предимството за ЦСКА е, че срещу Черно море изигра много силен мач, в който спечели убедително и това дава далеч по-голяма увереност на отбора преди срещата в събота. Лудогорец пък мина през иглени уши, за да спечели точка срещу Берое. Друг фактор, който не бива да се подценява, е треньорският. Почти винаги смяна на мостика носи ентусиазъм сред играчите. Още повече че хора като Люпко Петрович и Димитър Пенев са печелили редица големи битки в своите кариери и предстоящият мач не е нещо изключително или невиждано за тях. Те са врели и кипели и ще подходят към съботния двубой с хладни глави.

Всичко това е предпоставка ЦСКА да се надява на успех срещу Лудогорец. Малко хора са очаквали, че ще се стигне до такъв момент, в който на „Армията“ още да имат реални шансове за титлата. Това повече се дължи на състоянието на Разград. Отборът загуби много точки и през цялата пролет показва доста слаби игри. Този Лудогорец не е онова, което беше, и е готов да падне от върха.

Двата отбора в събота няма как да се изненадат. Изпълнителите са ясни. Интересното е, че ЦСКА е по-непредвидимият отбор заради богатия си избор в атака. В Разград пък има 8-9 човека, които играят при каквито и да е обстоятелства, и това е ясно на всички. На „Армията“ не се нуждаят от значими корекции спрямо постигнатото от Любо Пенев. Тимът има стабилност, а и щом Бодуров е на терена, ситуацията в защита е доста добра. Отборът постепенно придоби и ясен план на терена. ЦСКА превърна контраатаките в свое оръжие. Това не бива да се отдава само на влиянието на Люпко Петрович.

Подходът беше налице и под ръководството на Любо. В последните няколко мача при Пенев ЦСКА имаше колебания. Въпреки неудачите обаче отборът изглежда по-стабилен, отколкото Лудогорец.

В Разград основната промяна ще дойде от завръщането на Марселиньо. Интересно обаче каква ще е неговата мотивация. В последно време се вижда, че настроението при него е на много ниско ниво. Но, ако той влезе здраво в мача, това ще осигури предимство на Лудогорец в средата на терена. В тима има доста длъжници. Сериозно отстъпление бележат Вандерсон и Лукоки, Моци също е неубедителен.

Както вече отбелязахме – не са отборът, който бяха, и дяволът за ЦСКА изобщо не е толкова черен. Червените се нуждаят от победа с два гола разлика, за да имат предимство в преките мачове, но това ще е последното нещо, за което ще мислят играчите. В момента най-важното за отбора е просто да спечели, без значение с какъв резултат. Няма място за други сметки.

При успех, настроението и самочувствието ще са на върха, а това може да се окаже много важен елемент в битката за титлата. Такава битка обаче ще има само ако ЦСКА победи в събота… Знаете, че два гола могат да се вкарват и за 2-3 минути, така че най-важни ще бъдат вярата и търпението. Подкрепата от трибуните също ще е голям фактор в мача.

В Лудогорец прави впечатление, че се загуби основният коз в играта им. Те действаха с много интересен стил, с отсечени извеждащи подавания в наказателното поле. През пролетта обаче този елемент се загуби. Отборът не е на ниво още от контролите в Турция. Тогава се направиха доста негативни резултати, които се считаха за нещо временно и явно бяха подценени.

Слабите игри се пренесоха в първенството и от началото на пролетния дял Лудогорец не е излязъл от блатото. В този момент ЦСКА трябва да се възползва и да спечели. Разград е далеч от формата си и сега е дошло времето на ЦСКА.

Титлата липсва от доста време на „Армията“ и всички във и около клуба са зажаднели за нея. При успех с два гола разлика в събота ще се гледа доста по-оптимистично към оставащите двубои, в които ЦСКА ще се носи на гребена на вълната. Разград не се е отегчил да печели титли, но някак вече няма същия стимул, както в предходни години. Сега се очертава истинска битка, а на Лудогорец не му се е налагало да участва в такава от няколко сезона насам.

В ЦСКА обаче трябва да внимават. В Разград са показали, че умеят да се вдигат за големите, решителни мачове. От друга страна, на пейката на ЦСКА стоят хора, които не са вчерашни. Ще бъде изключително интересен двубой, в който бих прогнозирал минимална победа на ЦСКА, а ако имат и повече късмет, може да стигнат и до желания успех с поне два гола разлика.Петър Жеков погреба Лудогорец: Сдадоха багажа, ЦСКА може да ги отупа хубавоЛегендата на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред „Тема спорт“ преди решителния мач на „червените“ сре…May 8 2019bgsport.net

Коментари