Руснак може да поеме ЦСКА, самият той потвърди новината

502
кой води тима срещу Рома

Руснакът Андрей Чернишов е вариант за старши треньор на ЦСКА, твърдят медиите в Русия. Колегите от „24 часа“ се свързаха със специалиста по телефона и той не отрече новината.

„Аз имам различни агенти за Русия и Европа. Те следят в кои отбори има треньорски промени и реагират съответно. Да, знам, че кандидатурата ми е предложена на софийския ЦСКА. За мен би било чест да водя един толкова велик отбор с невероятна европейска история“, заяви Чернишов пред репортер на вестника, но се извини, че не може да даде повече подробности.

Връзката с руснака е Милош Крушчич, който в момента изпълнява ролята на старши треньор на ЦСКА след оставката на Люпко Петрович. Двамата с Чернишов вече са работили заедно в сръбския Спартак (Суботица). Андрей познава лично и Люпко Петрович.

Чернишов е роден на 7 януари 1968 г. в Москва. Започва да тренира в местния Динамо, но после преминава в градския съперник Спартак. Играе също в Щурм (Грац), ПАОК (Солун), Антверпен. Национал на СССР (17 мача), ОНД (8) и Русия (3).

Треньорската си кариера като треньор на националните отбори на Русия за юноши, както и помощник при мъже. За кратко е бил и старши треньор на Спартак (Москва) след напускането на легендата Олег Романцев през юни 2003 г.

Коментари