През последните няколко седмици, и по-конкретно в най-пресните срещи на ЦСКА от първенството и Купата, се вижда голям отлив от „Червена България“. Става дума за мачовете с Витоша (Бистрица) от двата турнира, които бяха спечелени от „армейците“ съответно с 3:0 и 3:1.
На въпросните срещи, които бяха приятни за наблюдаване (ако съдим по резултатността), то едно нещо, едно хич немаловажно нещо, липсваше, пише в свой анализ за агенция „Блиц“ колегата Звезделин Христов. Това, както всички, които са наблюдавали срещите се досещат, е публиката.
12-ият играч за всеки един отбор го нямаше на стадион „Българска армия“ и при единия успех, и при другия, а напротив – публиката бе обидно малко.
Тук идва една въпросителна към хилядите, а защо не и милионите привърженици на най-титулувания клуб в България: „Армейци“, къде сте!?Дори без бюджет за селекция ЦСКА набеляза основната си трансферна цел за зиматаВъпреки оскъдния бюджет за зимна селекция, ръководството на ЦСКА е набелязало някои апетитни футболи…Nov 14 2018bgsport.net

Действията на „червените“ фенове са нелогични, а с фактите по-долу бързо ще затвърдим това:
– На първо място няма как да не се постави класирането в Първа лига, в което ЦСКА се намира на второ място, като е с едва 3 точки по-малко от лидера Лудогорец. Едва, защото 3 пункта са един загубен мач.
– Второ място заема достигането на „армейците“ на четвъртфинал за Купата на България. Нека напомним, че вечният съперник Левски вече отпадна, а за следващ опонент в турнира бе изтеглен Лудогорец (при евентуално преодоляване шансът за краен триумф в турнира е огромен).
– Накрая, но всъщност не на последно място, най-важно е откупуването на емблемата от собствениците на клуба, за която бяха платени цели 8 милиона лева. Не 100 хиляди, не 500 хиляди, не 1 милион, а цели 8 милиона. Веднага, след като то стана факт, хиляди привърженици се „заклеха“ във вярност на клуба, като във Фейсбук „присъстващите“ на последвалия мач с Етър, спечелен с 3:0, бяха повече от 20 хиляди. Да, ама не. 20 хиляди в социалните мрежи, а на стадиона не повече от 10 хиляди.
Е, „армейци“, искахте конкурентноспособност – получихте я, искахте емблема – получихте я, а сега… вие сте на ход!Легенда на ЦСКА призова: Да не се боричкаме на дребно с Левски!Легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов заяви, че целта пред червените не трябва да е да се борич…Nov 13 2018bgsport.net

Коментари