Атанасов: Пълна мобилизация срещу ЦСКА

935
Атанасов

Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов сподели в социалните мрежи своята гледна точка спрямо актуалното напрежение в българския футбол и ЦСКА.

Ето какво написа той:

„Планетата се тресе в очакване на Третата световна война, може би ядрена, тоест фатална и финална, а в българския футбол с пълна сила се провеждат хибридни операции срещу ЦСКА. Впрочем, провокациите срещу 31-кратните шампиони никога не са спирали от три десетилетия насам, но напоследък е обявена пълна мобилизация срещу „червените“. Фактите са пред очите на всеки, който иска да вижда…

Поредната титла на феодалния шампион отдавна е капарирана, но това очевидно не е достатъчна гаранция за парите от ШЛ, така че като допълнителен фактор бе ангажиран съдийският. А на вътрешния фронт се строяват всички възможни ресурси срещу смутителите на Статуквото от Парка на свободата. Кръг след кръг ЦСКА бележи рекорди по инкасирани картони, близо половин дузина на мач, включително на собствен терен?! Дузпа за „червените“ очевидно се полага само при смъртен случай?! Треньорски емоции като тези на Стойчо Младенов срещу Берое се случват къде ли не, но Екзекутора на Ливърпул бе ударен сякаш е нокаутирал съдията!

Сметката е проста – служебната титла трябва да се подпечата и на теория, а втората задача е да се препъне с всички средства ЦСКА в турнира за Купата. Ритат и хапят „червените“ играчи без да им мигне окото. Даже по време на уж безобидни, тренировъчни контроли.

А какво да кажем за обявеното намерение на Венци Стефанов да пусне билети от 50 лв. за предстоящото гостуване на „армейците“ в „Овча купел“. Стопроцентова поръчка, провокация и манипулация! Очевидно човекът, който се е хвърлил с цялата си телесна и интелектуална мощ на амбразурата да брани Статуквото, се стреми да попречи с каквото може на клуба, обявен за враг №1. „Червената“ агитка едва ли ще реши изхода от мача за Купата на стадиона на Строителни войски, странно как приватизиран по схемите на „Софийски имоти“, но „белият“ началник опитва да нанесе допълнителни щети на опозицията.

По този начин той пуска двоен пас към „Герена“ и Делиормана. Вероятно си спомняте колко пъти г-н Стефанов е наричал „сините“ фенове, които редовно му опустошават собствеността, с тежки квалификации – бандити, лумпени, гамени, наркомани и т.н., но никога не си е позволявал да им поиска 50 лева за билет. При положение, че входът за пустеещото съоръжение по пътя за Княжево обичайно струва десетина кинта. Уви, даже и при тая „евтиния“ няма мераклии да гледат „белия балет“…

Ако не ме лъже паметта неотдавна Наско Сираков нарече БФС точно, ясно и звучно, а именно – „негодници“! Дали не бъркам, но май го глобиха с някаква сума? Оттогава насам обаче съпругът на г-жа Илиана Раева си спомни за „едно 40-годишно приятелство“.

Извинявам се, но дали въобще първенството у нас е легитимно? И кой Изпълком по-точно го управлява – последният, предпоследният или онзи, оспорен в съда преди няколко години?“.

Коментари