Промяната на върха в гранда ЦСКА е вече факт. Пламен Марков ще има нов по-висок пост в клуба. Очаква се той да стане изпълнителен директор при „армейците“.
Порверка в Търговския регистър показва, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре.
Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в Литекс.

Попов бе mрезидент на ловешкия клуб от 2008 до 2016 година. Освен това ЦСКА ще има съвсем нов Съвет на директорите. В него освен Марков ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени – Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването в Търговския регистър.
Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 година, след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. Сега обаче е решено да бъде повишен.
В новата си роля Марков ще се разписва под всички официални документи на „червените“ като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба и други.

Има голяма вероятност главният скаут Велизар Димитров да поеме функциите на бившия си треньор и да стане спортен директор. Този ход би бил логичен с оглед на това, че постът се овакантява от Марков. Велизар ще е полезен в ролята на спортен директор, предвид, че е отлично запознат със селекционните процеси в клуба, а и е достатъчно представителна фигура.
За поста спортен директор се спряга и още едно име, като окончателното решение по този въпрос ще бъде взето в близките дни. Предполага се, че става въпрос за Любослав Пенев.

Коментари