Владо Манчев: Вижте как ще играе Локо (Пд) срещу ЦСКА, спомнете си как игра миналата седмица с Лудогорец

5217

Бившият голмайстор и помощник-треньор на ЦСКА Владимир Манчев даде интервю за вестник „Тема Спорт”, в което говори за представянето на отбора в последните кръгове, както и борбата, която се води срещу армейците. Манчев коментира не само колебанията в играта, но и похватите, които се използват срещу клуба.Преди минути: Триумф на Гриша Ганчев и ЦСКА! Министър Кралев посече мераците на ментето „1948“ за базите!Министерството на спорта обяви условията, на които трябва да отговорят кандидатите за базите на ЦСКА…Nov 24 2017bgsport.net

– Г-н Манчев, какво е мнението ви за играта на ЦСКА в последните седмици? С какво си обяснявате колебливото представяне срещу Ботев след силния двубой с Лудогорец?
– При всеки отбор е нормално да има такива колебания в хода на сезона. Няма как да си в перфектна кондиция постоянно. Особено към края на есенния дял се натрупват контузии, наказания, има и известна умора, терените стават по-тежки и всичко това се отразява на резултатите. Хубавото е, че ЦСКА игра силно в директния спор с Лудогорец. Но пък такива срещи като с Пирин, Етър и Ботев развалят впечатленията. По лек начин бяха загубени 6 точки. Не е станало нищо фатално, все пак остават доста мачове, но ЦСКА трябва да губи по-малко точки на „Армията”. Ако иска отборът да се надява на нещо повече в това първенство, е нужно да си взима всеки домакински мач до края. Определено срещу Ботев имаше колебания. Допускам, че в ЦСКА налице е била и еуфория след успеха над Лудогорец и са си мислили, че ще победят лесно. А това далеч не се оказа така. Няма какво да говорим и за измислената дузпа, след която ЦСКА се оказа изоставащ в резултата, това цяла България го видя.
– Как си обяснявате съдийските грешки в ущърб на отбора?
– То е очевидно за какво става въпрос. Виждаме, че на ЦСКА се пречи по всякакъв начин. Това е положението, не можем да го променим този факт. Продължават тези тенденции срещу клуба. Още повече, че съперниците играят по един начин срещу ЦСКА и по съвсем различен срещу другия отбор, който се бори за титлата. Това са ясни неща.
– Срещу Ботев обаче се видя и че ЦСКА издиша сериозно без Каранга в атака…
– Когато имаш такъв играч, който бележи много, винаги си зависим от него, без значение дали си ЦСКА или някой световен гранд, който се бори да спечели Шампионската лига. Хубаво е, че ЦСКА разполага с подобен футболист, въпросът е да е здрав, а наказанията трудно могат да се контролират.

– Какви слабости забелязвате в играта на отбора?
– Аз и преди време казах, че е хубаво действията в атака да са по-разнообразни. Доста се разчита на играта по фланговете, почти изцяло оттам преминават атаките. Лично моето мнение е, че се прекалява с центриранията за Каранга. И на Тиаго също доста се разчита. Да, добре е ЦСКА да разполага с подобни футболисти, които са способни да дърпат отбора. Но е хубаво и още малко свежи идеи да се внесат в преден план. Иначе смятам, че ЦСКА има добра основа и през зимата са необходими не повече от двама-трима нови. Единият даже вече е налице – Алберг. Малко повече широчина на състава е нужно да се придаде на някои позиции. Колкото повече класа, толкова по-добре. Но като цяло ЦСКА виждаме, че е напълно конкурентоспособен на Лудогорец.
– На кои позиции отборът се нуждае от подсилване?
– Може би в защита е нужна една добра алтернатива на Недялков. Конкретно в отбрана нещата са стабилни, още повече с привличането на Барт. В халфовата линия също има достатъчно опции. Евентуално в атака предполагам ще се мисли за още едно попълнение. Но пак казвам, че и в този си вид ЦСКА е конкурентен на Лудогорец. Проблемът са само тези моментни лъкатушения като настоящото, които водят до загуба на точки.
– Имат ли наваксване тези точки, особено когато трябва да се гони Лудогорец?
– Трудно е, особено когато ти самият правиш грешки. Разликата обаче не е чак толкова голяма. Да не отписваме ЦСКА от титлата още отсега. Ще изтече много вода. Аз вярвам, че отборът е способен до последно да бъде в битката. Все пак съставът се гради поетапно вече година и постепенно резултатите стават по-добри.
– Какви са очакванията ви за гостуването на Локо Пловдив тази неделя?
– Доста тежък мач. ЦСКА играе трудно на „Лаута” в последните години. Много е важно ЦСКА да не прави грешка, иначе ще си усложни доста положението, като имаме предвид, че Лудогорец играе с Витоша Бистрица. От друга страна, очаквам Локо да се хвърли много здраво в неделя. Представянето му няма да има нищо общо с това през миналата седмица…
– Значи очаквате Локо да се хвърли по-здраво срещу ЦСКА, отколкото срещу Лудогорец?
– О, със сигурност. Нямам никакви съмнения в това. Локо ще играе по-здраво, отколкото в предходния си мач. Няма да е първият такъв отбор, нито последният… На ЦСКА ще му е по-трудно на „Лаута”, отколкото беше на Лудогорец.ЦСКА се подсилва с чуждестранен защитник през зимата. Стамен Белчев бие шута на двама през паузатаРъководството на ЦСКА работи усилено по зимната селекция на тима. „Червените“ имат намерение да се п…Nov 23 2017bgsport.net

Коментари