Всичко изглежда ясно: Поляк поема ЦСКА. Новината трябва да бъде официално обявена до седмица

1682

Треньорската сага около ЦСКА продължава, след като клубът все още не е обявил името на специалиста, който ще води отбора през новия сезон.
До старта на подготовката остава само седмица, а горещата тема на „Армията“ остана отворена и вчера. Кой ще застане на кормилото на червените, това е въпросът на който феновете чакат отговор.
Най-актуалната информация сочи, че поляк е фаворит да поеме треньорския пост в ЦСКА, като има и резервен вариант.
„Тема спорт“ разбра, че на червените е предложен бивш национал на централноевропейската страна, който към момента се очертава като основна опция сред многото имена, които се завъртяха в последните две седмици. Въпросният специалист е на средна възраст и е достатъчно популярно име, а през последния сезон е работил в родината си Полша.Изненадващ ход на Гриша Ганчев: ЦСКА иска любимец на Николай Митов и Даниел БоримировАлександър Цветков е сред вариантите за ново попълнение на ЦСКА. Футболистът, който напусна Черно мо…Jun 1 2018bgsport.net

Треньорската му кариера не е впечатляваща, но за сметка на това е натрупал солиден опит на различни нива. Като футболист е играл основно в родината си, но прави име и в други държави. Като наставник пък е работил на 3 континента, и то с много популярни личности до себе си.
Полският специалист е очакван да пристигне в София в неделя, а името му би трябвало да бъде обявено официално от клуба в понеделник или вторник. Пред медиите обаче той най-вероятно ще застане едва за старта на подготовката, който засега е планиран на 7 юни (четвъртък). Тази дата обаче би могла да претърпи промяна с ден или два.

Полякът е една от многото опции, предложени на ЦСКА и проучвани детайлно от клуба. Търсенето на нов наставник е стартирало още след раздялата със Стамен Белчев, която стана факт на 1 май.
Сред обсъжданите имена са били няколко българи, специалисти от бивша Югославия, както и треньор, родом от Иберийския полуостров. Поне засега обаче индикациите сочат, че ЦСКА се е насочил към полски специалист за горещия стол на „Армията“.
Именно заради назначението на новия треньор от Борисовата градина все още не са обявили редица спортно-технически новини и предпочитат да не избързват с някои решения, които са назрели.
Окончателната програма за лятната подготовка трябва да бъде утвърдена от следващия наставник, макар на този етап планът е за тренировки в Панчарево и лагер в Австрия след това.
Източник gol.bgЦСКА може да се раздели с един от най-силните си играчи, от „Българска армия“ вече обявиха срещу каква сума ще го продадатАустрия (Виена) подготвя оферта за халфа на ЦСКА Кристиан Малинов. 24-годишният халф е в полезрениет…Jun 1 2018bgsport.net

Коментари