Георги Атанасов: От двете страни на съдбоносната червена линия… Давате ли си вече сметка какво се опитаха да ни отнемат?

3105
Георги Атанасов

Сега по-добрата България щастлива празнува своята червена Коледа и очаква още по-светли дни. Вече всичко е казано за неповторимата армейска публика, за шедьовъра на Бодуров, за шоуто на Десподов и за цялата епопея сред огнената арена в Парка на свободата. Ето защо няма да се спирам на очевидното, а ще се опитам да изтегля нишките и да разположа хората и събитията от двете страни на червената линия. Не тънката, както се казва в един филм, а съдбоносната. Тоест – какво се случи с ЦСКА и кой не искаше това да се случи?
Времето ще покаже дали 31-кратните шампиони ще посрещнат 70-годишния си юбилей с титла, с дубъл или с празни ръце като вековните „асистенти“ от Подуяне. Победите са солта на спорта, но не го изчерпват. Защото наред с купите и медалите има и още нещо по една друга писта към човешката душа. А по нея се стига до смисъла на всичко у нас и край нас. И така да помислим на глас за преди и сега…
През лятото на 2015 г. най-сетне след чакане от близо две десетилетия се осъществи мечтата на сектор „Г“, който към края на 90-те години мощно скандираше името на Гриша Ганчев. Защо? Ами, защото най-червената трибуна отлично съзнаваше кой кой е и какво е най-доброто за ЦСКА. Това се случваше в период на тежка Чорни-диктатура, когато собственикът на армейския клуб слагаше вериги на северната светиня и пращаше биячи срещу един протестиращ поет, разпънал плакат срещу измамата.
През същото лято на 2015 г. Гриша Ганчев се зае с животоспасяващата мисия да възроди ЦСКА от пропастта, където „палачът на еврошампиони“ бе вкаран от „гърнетата“ и Лупи, продължили по черния коловоз на „най-богатия българин“. И така роденият бо(р)ец тръгна срещу Статуквото, срещу политическата олигархия и даже срещу държавата, за да спаси „комунистическия отбор“, подложен на геноцид, сравним само с газовите камери на Третия райх. И го направи с най-сладката купа от „В“ група, със съхраняването на традицията и консолидацията на публиката.
По-нататък в могъщ юмрук с червената общност Гриша Ганчев доказа на силните на деня, че социалната рана „ЦСКА“ най-сетне трябва да бъде затворена след толкова години на двоен стандарт и политическа репресия. И така великият български отбор се върна в елита, който никога не бе напускал по спортни показатели. А юридическите маневри бяха най-малката компенсация за предизвиканите щети от беззаконията и спекулациите по време на криминалния Преход, осиновил Подуяне и осъдил на смърт „Армията“…Георги Атанасов: Българският футбол днес може да се резюмира с формулата Б-3: Бата, батак, бардак!Много нещо се изписа и изговори по повод съдийския геноцид срещу ЦСКА от началото на настоящия сезон…Nov 22 2017bgsport.net

Вече и децата го разбраха, но ще повторя за „дебилите“, които никак не са малко у нас. Няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВРЪЗКА между формалната регистрация на разни фирми и дружества и спортната кауза като социален феномен, традиция и приемственост. Ето защо ОТБОРЪТ ЦСКА е над различните юридически субекти, които осъществяват счетоводна и стопанска дейност покрай футбола. Или, както написа един умен човек в социалните мрежи – ЦСКА е сърце, а не АД! Веднъж завинаги е приключена фалшивата полемика за „идентичност“ и „автентичност“, тъй като тези категории на 1000 процента се покриват от червената общност, пренасяща през поколенията своите ценности. Как смятате – дали онези 15 000 онзи ден на „Армията“ и милиони пред екраните се вълнуват от фирмите на Лупи, „гърнетата“ или от далаверата на боядисания клоун-мениджър и комисионните на разни „мадами“ в критическа възраст? ЦСКА е ЦСКА на своя стадион, под своята емблема и със своята публика. И преди, и сега, и завинаги! А Ловеч и Етрополе бяха само етапи от Отечествената война за спасението на свещените четири букви, побиращи в себе си целия живот. За тази цел няма невъзможна цена…
Продължавам. Гриша Ганчев не просто спаси отбора и каузата на по-добрата България, но и реанимира професионализма, завещан от МНО и погребан в годините на криминалния грабеж, наречен „демокрация“. За отрицателно време този човек постави клуба на здрави основи, изхвърли плявата, затвори финансовия и информационен теч, съживи школата и започна да възстановява и модернизира базата. И така ЦСКА забрави за извадените джобове, за всекидневните скандали в медиите и за драматичните лицензи. Накратко – 31-кратните шампиони се върнаха към армейското си достойнство, поругано от четвърт век насам от всевъзможни мошеници и некадърници. А червената общност отново отваря очи с оптимизъм вместо с ужас от поредната порция трагични новини.
Тук е моментът да спомена, наред с купата от „В“ група, и за поредните „тройки“ във вечното дерби, и за 20-те точки аванс пред отбора на всички власти за календарната 2017-та, както и за обърнатата тенденция в мачовете с Агата от Делиормана. Всичко това нямаше как да се случи, ако не беше уникалният усет на Гриша Ганчев за хора и ситуации, материализиран чрез селекцията на доказан корифей в бранша като Стойчо Стоилов с помощта на Велизар Димитров и цялата клубна структура. А какво да кажем за уникалния ход с номинацията на Стамен Белчев?
Стара истина е, че когато Босът е на ниво и Системата работи. След толкова дълго чакане и толкова мъки ЦСКА най-сетне попадна в ръцете на точния човек, който гради и държи на думата си. И не обича да губи! Ако не вярвайте, питайте по темата „сините“ вицепремиери от края на миналия век…
И, внимание! От друга страна на съдбовната червена линия се подреждат всички онези, които даваха мило и драго за гибелта на ЦСКА, а сега сънуват кошмари след червеното възкръсване. Душманите отлично знаят кой кой е и затова обърнаха света, за да попречат на Гриша Ганчев да реализира мечтата. Своята и на толкова много АРМЕЙЦИ. Негодниците бяха наясно какво ги чака, ако човекът с желязната хватка стабилизира „Армията“ и тръгне напред с огромна обществена сила зад гърба си.

Е, не успяха след безкрайни провокации и мръсотии за бази, емблеми и какво ли не още. Платени от Агата и поддържани медийно и политически от Подуяне! Върхът на гадостта беше лансирането на шепата еничари, агитиращи за агония на 31-кратните шампиони по села и паланки докато изтече червената шампионска кръв. За тяхна зла участ обаче в канализацията изтекоха „честните“ продажници, които вече не представляват и статистическа грешка, тъй като трябва да ги търсим със свещ след нулата, запетайката и още нули. Кой ще се хване на тази въдица след като гелосаните гьонсурати не намериха дума срещу двойния стандарт на държавата при подаръците за „Левски-Тире-Спартак“ за сметка на ЦСКА?!
Да обясня и защо „моралистите“ толкова много настояваха ЦСКА да тръгне от четвърта дивизия или да плати за далаверите на Лупи, „гърнетата“ и преди тях. Спонсорите и покровителите на „честните“ еничари искаха чрез тях да разколебаят червената общност, да откажат Гриша Ганчев и най-важното – да извадят 31-кратните шампиони от играта. Сега и завинаги. Или поне да обрекат ЦСКА на второстепенни роли с 25-30 млн. лв. криминален дълг като воденичен камък в резултат от далаверите на предишните управници и източването на АД-то отвътре. За да не може червеният колос да поеме въздух и да вдигне глава, така както синият „Глазгоу рейнджърс“ от Шотландия вече толкова години след фалита вегетира в миманса на 20 точки зад вечния си съперник. Да, ама ЦСКА с Гриша Ганчев, със своята велика публика, аура и кауза в момента е с 20 точки аванс пред вечно вторите за 2017-та. Дайте си сметка обаче какво искаха да ни отнемат…Георги Атанасов погреба съдиите и БФС: Тези осиновени от Агата и Подуяне продажници провокират ЦСКА с долни интригиДушманите на ЦСКА изгубиха ума и дума откакто 31-кратните шампиони победиха в Разград. Не стига това…Dec 6 2017bgsport.net

Георги Атанасов, livesport.bg

Коментари