Легендарният бивш футболен национал Георги Димитров-Джеки сподели пред „Топспорт“ мнението си за ситуацията в ЦСКА.
Един от най-безмилостните защитници в историята на футболния ни елит заяви, че продължава да не е съгласен със стила и философията на треньора на „червените“ Нестор ел Маестро.
Ето какво каза легендата на „армейците“:
– Г-н Димитров, как оценявате работата на Нестор ел Маестро начело на ЦСКА?
– Каква работа, въобще не ми се говори за този човек.
– Бяхме говорили с Вас в самото начало на престоя на сръбския специалист на „Армията“ и казахте, че имате нужда от време, за да можете коректно да оцените работата му.
– Не мога да си променя мнението за него. Такова ми беше в началото, такова е и сега. За нищо не става. Такива у нас – под път и над път.Георги Дерменджиев хвърли бомбата: Не изключвам възможността да поема Левски или ЦСКАБившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели, че чувства специални всички титли, които …Dec 14 2018bgsport.net

– Тоест, предпочитате български треньор начело на тима?
– Не знам и аз какво предпочитам. Искам да виждам, че има стил, характер, че се играе на високо ниво.
– Сега не е така?
– Е, Вие да не би да мислите иначе? Харесва ли Ви това, което виждате? Отговорът е ясен.
– Къде е проблемът на отбора, според Вас? Има ли такъв?
– Има. Навсякъде са проблемите. Не може с такива чужденци да се атакуват сериозни цели.
– Не са качествени футболисти?
– Футболисти… Имаме млади таланти, които гният по школите, за да играят такива бездарници. Чуждопоклонници сме си и това е. Винаги ще е така. Едно време не беше много по-различно, но поне играеха българи. Сега какъв е приносът на отборите ни за националния? Нали в ЦСКА не бяха съгласни с политиката на Лудогорец? Това сега не е ли същото?

– Относно големия брой чуждестранни футболисти в отборите на „зелени“ и „червени“?
– И не само. И в Локомотив (Пловдив) имаха такива претенции, къде ли още не. А сега какво става – само чужденци. И то най-лошото е, че са събрани от кол и въже.
– Тоест, по Ваше мнение, ЦСКА няма шанс да се пребори за титлата, в този си вид?
– Каква титла? Не е сериозно това. Има много неща още да се оправят преди да говорим за титлата. Пак ще е Лудогорец. И после пак и т.н.
– Вярвате, че формата на разградчани ще остане все така „шампионска“?
– Вярвам. Няма конкуренция. А и само там се работи на високо ниво. Няма вече грандове, в онзи – стария смисъл.
– Левски и ЦСКА не са това, което бяха?
– Не са. Разбира се, че не са!

– А как могат да се превърнат отново в това, което обичаха истински феновете?
– Да се започне от самото начало. В целия ни футбол. Че изоставаме вече много сериозно от всички. Ще ми критикуват те Висшата лига…
– Кой? На Англия ли?
– Да, нали ги слушам. Знаели какво се случва там и кои са им проблемите. Да вземем и тях да ги „оправим“, освен…
– Много негативен се получава разговорът ни. А всъщност в ЦСКА има поводи за радост. Бяха платени емблемата и активите на клуба. Сякаш нещата, от ръководна гледна точка, се развиват правилно в ЦСКА.
– Кой какво е платил – не ме вълнува. Аз искам да виждам, че играят добре. А това не е така. Не знам дали тези пари няма да са отишли на вятъра. Дано не е така.„Зелено, зелено“: Домусчиев вади здрави пачки, за да отмъкне Тодор Неделев под носа на ЦСКАТодор Неделев е основната трансферна цел на Лудогорец по време на зимната пауза. В днешния си брой „…Dec 14 2018bgsport.net

– Силни личности, които са солидно подплатени финансово. От това ли има нужда футболът ни?
– Не знам и аз. Добре е, че го има министъра на спорта Красен Кралев, че иначе не ги знам какво щяха да правят всички в този наш футбол. Човекът направи какво ли не, само и само да запази играта жива у нас. Трябва на ръце да го носят. Петите да му целуват. Но не знам дали и неговите усилия не са напразни.
– Как, в крайна сметка, виждате Вие българския футбол за в бъдеще? Ще има ли възход? Ще видим ли положителна промяна? Ще настигнем ли тези, които сякаш отдавна ни задминаха?
– Не я виждам тази положителна промяна. Пълно е с хора, които са готови да си продадат всичко за малко пари. Лоша работа… Да си ценим талантите, призовавам аз. Без тях нямаме бъдеще в този спорт.

Коментари