Голямата марка продава – ЦСКА е взел баснословна сума от трансфери за една година

3684
Милош Крушчич

Голямата марка продава – за около една година ЦСКА спечели 24,5 милиона лева от свои футболисти. Това е общата стойност на Мауридес, Кирил Десподов, Фернандо Каранга и Антон Недялков, които бяха продадени от миналия януари насам. Последната сделка е за Мауридес. Неговият трансфер в „Чанчун Ятай“ донесе на клуба 2,9 милиона евро (5,7 млн. лв).

„Благодаря на всички фенове, играчи, служители и ръководители на ЦСКА – написа нападателят в социалните мрежи. – Ще останете завинаги в сърцето ми.“ Мауридес вкара 14 гола през сезона за „червените“ – всички през есента. След трансфера в ЦСКА останаха само четирима с паспорти извън ЕС – Али Соу, Жеферсон и Енрике. В групата за мач могат да са само трима.

ЦСКА пък се подсили с нов защитник. В последния ден на трансферния прозорец у нас беше привлечен Нуно Мигел до Адро Томаш като под наем до края на сезона. 23-годишният футболист на Беленензеш играе основно като централен бранител, но е изпълнявал функциите и на ляв бек. През този сезон Томаш е игра само в три мача и общо 83 минути. Но през миналия има 27 двубоя и три гола за елитния португалски клуб.

Дебютът на португалеца вероятно ще е още в събота срещу Септември. Именно в защитата са проблемите на треньора Любослав Пенев, който не може да разчита на титулярните стопери Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров.

Коментари