Двама чужденци напускат ЦСКА след сезона

1205
ЦСКА Бруно Акрапович

Греъм Кери и Рафаел Енрике ще напуснат ЦСКА а след края на първенството, пише „Тема спорт“.

Договорът на 31-годишния ирландец изтича през лятото и няма да бъде подновен.

Напоследък Кери съвсем изпадна от плановете на треньора Бруно Акрапович.

През тази кампания бившият футболист на Плимут се представя много под нивото си. В 14 шампионатни двубоя той не е отбелязал гол.

Онзи ден Кери се появи на терена в заключителните минути срещу Локомотив Пловдив (0:0). Той обаче не успя да раздвижи играта в предни позиции.

Отчете се само с няколко центрирания от свободни удари, но от тях не произлезе нищо. В първия си сезон на „Армията“ – 2019/20, халфът бе далеч по-продуктивен. Тогава той бе на терена в 26 шампионатни двубоя, в които реализира 4 гола, а в същото време бе и лидер по асистенции.

Енрике също и не оправдава очакванията към него. Бразилецът кара четвъртия си сезон при червените.

Играта му винаги е на приливи и отливи – след добри двубои просто изчезва. Наред с това е доста чуплив и през годините пропусна важни мачове на тима поради травми.

В момента ЦСКА разполага с достатъчен избор на флангови играчи. Треньорът Бруно Акрапович залага на система 3-4-1-2 с халф-бекове. Първи опции за тях са му Тибо Вион и Брадли Мазику. През пролетта на такъв пост бе използван и Джером Синклеър, а на него може да действа и Георги Йомов.

От изброеното каре само бъдещето на Синклеър е несигурно. Причината е, че той играе на „Армията“ като преотстъпен от Уотфорд, като абсолютна идентична е и ситуацията с Адалберто Пеняранда.

ЦСКА обаче възнамерява да направи постъпки за задържаното на англичанина и венецуелеца и за следващата кампания или пък дори за откупуване на правата им.

Коментари