Семейна рокада в ЦСКА! Гриша хариза най-славния български клуб на Дани

381
Инджов

Данаил Ганчев е новият силен човек в ЦСКА. Това е заявил самият той на срещата с феновете от Велико Търново в петък, пише „Тема спорт“. Новината разкрива привърженик, който лично е присъствал на въпросната среща.

„Поемам управлението в мои ръце. Това е основната причина за нашата обиколка в страната. Осъзнаваме, че в последните години допуснахме много грешки, за които се извиняваме. Една от най-големите беше, че занемарихме комуникацията с феновете. Затова и сега сме тук, за да започне тя постепенно да се възстановява. Клубът ще има нова политика, като първите стъпки бяха направени в последните няколко седмици“, заявил Данаил Ганчев на срещата между него, изпълнителния директор Филип Филипов и фенове на ЦСКА от Велико Търново.

Събитието бе второ от обещаната обиколка на червените шефове из България. Първото подобно се състоя в Панагюрище, а на него също бяха признати много от грешките в управлението на клуба, допуснати в последните години.

В последните няколко сезона Данаил Ганчев постепенно бе натоварван с все повече отговорности на „Армията“, въпреки че всички ключови решения продължаваше да взима неговият баща. Явно от новия сезон това ще се промени. Именно и Данаил е главната движеща сила в работата по реконструкцията на стадион „Българска армия“, като той и Филип Филипов проведоха множество срещи в Министерството на спорта в последните месеци.

Любопитното е, че от Борисовата градина вече на два пъти индикираха, че Ганчев-младши вече е новата силна фигура в клуба. В края на миналия месец направи впечатление, че в анонса за предстоящата обиколка на страната присъстваше цитатът „Собственикът Данаил Ганчев и изпълнителният директор Филип Филипов…“. На 23 март пък бе декларирано, че „сензационните новини, че един от собствениците на клуба Данаил Ганчев е присъствал на заседанието на Изпълкома на БФС са нелепо скалъпени медийни партенки“.

Както е известно, ЦСКА има трима акционери – Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков. Не е изключено в близките месеци и Данаил да получи дял, след като се превръща в централна фигура на „Армията“. Той е 35-годишен и от лятото на 2016 година участва в управлението на ЦСКА, като правомощията му с времето се увеличаваха.

Коментари