„Демократична България“ иска ЦСКА да се махне от „Армията“

2245
„Демократична България“ иска ЦСКА

ЦСКА се сдоби с още един душманин. Видният „еколог“ Тома Белев призова „червените“ да напуснат стадион „Българска армия“ и да си построят нов дом на друго място. Белев се позовава на плановете за нов национален стадион и обсъжданията в Столична община за четири възможни терена.

„Защо ЦСКА да не получи един от тях и да построи нужния стадион, а този в Борисовата градина да остане за тренировки, младежки отбор и деца?“, пита Белев. Това е нова акция на Белев против интересите на българския спорт. „Зеленият“ активист е в основата на разрухата на Витоша. Той е бивш директор на Природния парк и е участвал в изготвянето на рестриктивния устройствен план, който не позволява никаква модернизация на съоръженията за зимни спортове. В момента е нелегитимен шеф на сдружение „Асоциация на парковете в България“, като прибира милиони от проекти със съмнителна стойност като броене на лалугери и др. В последното време е и част от ръководството на политическото обединение „Демократична България“.

ЦСКА ползва „Българска армия“ по дългосрочен договор със „Сердика спортни имоти“ ЕАД, който бе одобрен от спортния министър Красен Кралев. Преди това дружеството придоби стадиона от Министерство на отбраната. Наскоро клубът представи планове за мащабна реконструкция и модернизация на съоръжението.

Адвокатът на клуба: Нито едно дърво няма да бъде отсечено
„Природата няма да бъде засегната от изграждането на нов стадион на мястото на „Българска армия“, категоричен е адвокат Станислав Трендафилов, който представляваше ЦСКА на обсъждането в Столична община. Той уточни, че планът предвижда изграждане на ново съоръжение, а не ремонт на съществуващото. „Държим на изграждането на нов модерен стадион на мястото и в чашата на сега съществуващия „Българска армия“ – заяви адвокатът. – За 20 дена събрахме 90 хиляди подписа в подкрепа на нашето искане, то е подкрепено и от държавата. Не искаме да падне нито едно дърво при изграждането на този чисто нов обект. Нашият собственик е сериозен природолюбител и се бори с незаконната сеч.“

Коментари