Дора Милева потвърди: Задълженията към кредиторите на ЦСКА вече се изплащат

334
дора милева цска

Дора Милева вече разпределя 8-те милиона лева към кредиторите на ЦСКА. Тя сподели подробности пред „Тема спорт“ по този въпрос.

Ето какво каза синдикът пред изданието:

„Вече пиша платежни нареждания, постоянно с това се занимавам. Спокойно – работя, но ме оставете на мира, за да не объркам нещо“, заяви Милева, след което прекъсна разговора.

Това беше първата й медийна изява, след като сметката за разпределение на парите към кредиторите влезе в сила на 7 ноември.

До цялостното разпределение на 8-те милиона лева вероятно ще изминат няколко месеца, макар съдът вече да нареди на синдика да ги плаща.

Проблемът е, че доста от кредиторите, които са 141 на брой, още не са изпратили своите данни и банкови сметки до Дора Милева. Други обаче вече са го направили.

На държавното учреждение ще бъдат платени над 4,8 милиона, което ще покрие около 40% от задълженията на ПФК ЦСКА АД към НАП. Общият дълг е над 12,2 милиона лева, като е трупан още от 2005 г. и включва значителни лихви.

Остатъкът от 8-те милиона ще бъде разпределен на бивши футболисти, треньори и служители на клуба, като те ще са удовлетворени на 100% от признатите си вземания.

Най-голямата сума след НАП ще получи най-успешният наставник на ЦСКА през новия век Стойчо Младенов. Той очаква 240 620 лева. Неговият син Стойчо-младши пък трябва да прибере 48 528,94 лева.

Коментари