Доста дилеми в ЦСКА за Вечното дерби: Треньорът Стамен Белчев е изправен пред няколко сложни ребуса

1553

В ЦСКА има доста дилеми около стартовия състав за дербито с Левски в неделя (18 март). Армейците влизат в сблъсъка в серия от 3 победи, в които обаче представянето им бе доста неубедително, особено при 2:1 над Етър и Пирин. ЦСКА бе под всякаква критика най-вече в Благоевград в неделя, като до 70-ата минута се представяше много слабо. Едва в заключителните моменти армейците напомниха за играта си от есента и стигнаха до луд обрат в добавеното време. Мачът с Пирин постави няколко сериозни въпроса около състава на ЦСКА и по всичко изглежда, че пред Стамен Белчев ще има важни ребуси за решаване за дербито с Левски. Дилемите са свързани с левия бек, лявото крило, единия централен защитник и един от халфовете. Крайният бранител Жеферсон беше сред най-слабите в червено срещу Пирин. Той отстъпваше сериозно на крилото Рения. Белчев в прав текст каза, че левият бек е изнемогвал. Бразилецът затвърди впечатленията, че се адаптира много трудно към ЦСКА и не се намира в оптимална форма. В 79-ата минута на негово място влезе Александър Георгиев и 20-годишният младок обърна срещата с изравнителен гол и асистенция към Каранга за победното попадение. Всичко това говори, че Георгиев има солидни шансове да излезе за втори път титуляр във вечното дерби. Първият случай бе на 15 октомври 2016 г. (1:1), когато крилото Арсенио се контузи на последната тренировка преди мача и Георгиев го замести на пожар.След големите скандали в съдийството изникна труден въпрос: Кой ще свири ЦСКА – Левски? Ето кои са големите фаворитиПокрай огромните скандали, които тресат българското съдийство, изниква много труден въпрос – кой ще …Mar 13 2018bgsport.net

Доста интересна е дилемата кой да стартира до Бодуров в сърцето на защитата – Барт или Чорбаджийски. Французинът е доста по-опитен и техничен, но отстъпва във въздушните сблъсъци и единоборствата на родния бранител. А Левски ще разчита много на статични положения и Чорбаджийски би бил по-полезен от тази гледна точка. Шансовете на двамата да започнат за момента са равни и всичко зависи от това как ще се представят в тренировките до сблъсъка със сините.
В халфовата линия безусловно ще стартират Тиаго и Малинов но не е ясно в каква конфигурация. Единият вариант е да си партнират в средата на терена, а зад нападателя да бъде Бланко. Алберг почти сигурно ще остане резерва предвид представянето му до момента. Другата опция е Лое да си партнира с Малинов, а Тиаго да е зад Каранга, което е и много по-вероятният вариант. Последната дилема е за лявото крило, а там опциите са две – намиращият се в по-добра форма и пo-адаптиран Енрике или новото попълнение Джеси. Въпреки неубедителното представяне в последно време на целия десен фланг – бекът Манолев и крилото Десподов, в тази зона промени едва ли ще настъпят.
Така 2 от 4-те дилеми са с една идея по-ясен избор – Александър Георгиев да бъде предпочетен пред Жеферсон и Тиаго да започне зад Каранга вместо Алберг. Другите две обаче са 50 на 50 – Барт или Чорбаджийски и Енрике или Джеси.
Източник temasport.comПреди минути. Гриша Ганчев развързва кесията, обеща лъвски премии на ЦСКА за бой по Левски във Вечното дербиФутболистите на ЦСКА отново ще играят в дерби мач за специални премии. При победа над Левски в недел…Mar 13 2018bgsport.net

Коментари