Жаклин Михайлов: Заря не е по-лесен съперник, но дава същия шанс на ЦСКА, както срещу Осиек

559
цска левски евротурнири

След евромъките в „Подуяне“ дойдоха триумфите в червено и черно-бяло. Изстрадани и сладки. Постигнати срещу трудни съперници. Както гласи клишето – в такива мачове се израства.

Благодарение на любимата им Европа ЦСКА отново измина разстоянието от „Разпни го“ до „Осанна“. Ще се огранича в комплиментите към Люпко, но във футбола няма щастливи губещи и нещастни победители. Е, Люпко е орисан да бъде победител. При него дори редуване на шанса при дузпите завършва по един и същи начин. Имам чувството, че дори всеки мач да завършва с изпълнение на дузпи, Люпко ще го печели. Така е, защото е орисан да бъде на страната на победата. Сигурно затова си има и причина.

На „Градски врт“ ЦСКА изигра най-добрия си мач през сезона. И има една сериозна причина – бяха отбор. Не като срещу Славия, когато бяха изкарани да играят кой каквото си знае. Този път имаше ясна и точна постройка. Бяха пуснати на терена и най-подходящите изпълнители. Вече с новия испанец централната защитна тройка изглежда състоятелна. Жеферсон изигра добър мач, само където не е ясно защо му дадоха да бие дузпа. Да бяха я дали на Бай Добри домакина, имаше по-голям шанс да я вкара. Решението със Занев също бе отлично, но още по-добра бе смяната му с Турицов. Присъствието на Малинов и Бикел в средата обезсили цялата креативност на Осиек. Особено внимание заслужава представянето на Бикел. И най-важната новина – Фабрини изигра страхотен мач. Накрая му намериха мястото и амплоато. Толкова добре бяха подредени червените, че отсъствието на Пинто и Евандро бе плюс, а не минус. Те бяха напълно ненужни за този мач.

И започва обратното броене. ЦСКА играе грозен футбол, за цял мач създава едно чисто голово положение. Само руши играта, няма нищо за гледане. Безспорно има я и тази гледна точка, но го има и продължаването напред. За втора поредна година ЦСКА стига до трети кръг. Най-малкото това означава постоянство, ако се продължи в плейофите, ще има и напредък. Най-добрият вариант за феновете на ЦСКА е отборът да играе нападателно, да вкарва по три-четири безответни гола и да бе спечелил всичките мачове досега. Но пълно щастие няма, единственият подарък под елхата засега е отстраняването на Осиек. И като приоритет това е по-важно от загубата от Черно море и безобразната продукция в „Овча купел“.

А следващият евросъперник не е по-лесен, но им дава точно същия шанс, какъвто имаха срещу Осиек. А ЦСКА се е възползвал от много подобни ситуации през годините.

Жаклин Михайлов, в-к „Тема спорт“

Коментари