Жесток удар за ЦСКА! „Червените“ губят капитана си за битката за титлата

1064
Отлична вест за ЦСКА

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е под въпрос за двубоя с Лудогорец. Той е получил контузия в мача с Черно море. Първоначално се е очаквало бранителят да се възстанови до събота, но той не е тренирал пълноценно през по-голямата част от седмицата. Днес Бодуров ще премине последен тест, който ще покаже дали ще може да се включи в игра. Загубата на капитана би била сериозен удар за ЦСКА преди ключовия сблъсък в събота. Без него на терена армейците допуснаха 3 гола от Ботев Пд в реванша за купата на „Армията“ и бяха изхвърлени от турнира. Тогава в центъра на защитата действаха Вальо Антов и Нуно Томаш.

Срещу Лудогорец титуляр със сигурност ще е Чорбаджийски, който получи шанс на „Тича“ в миналия кръг (3:1) и се представи доста добре. При положение че Бодуров отпадне за мача в събота, то в сърцето на ариергарда ще застане Томаш, съобщава „Тема спорт“. Прави впечатление, че в първия мач под ръководството на Люпко Петрович и Добри Митов Антов беше използван в предмостието на отбраната. Срещу Лудогорец той може да отстъпи титулярното си място на Бикел, но така или иначе няма да стартира в защита. ЦСКА ще се нуждае от халф на пейката заради наказанието на Тиаго. Другите полузащитници, освен Антов и Бикел, са Малинов и Пинто, които ще действат в по-предни позиции.

Цели шестима играчи на армейците висят с картони. С по 8 жълти и съответно с два мача наказание са заплашени Бодуров, Малинов и Пинто, а с по 4 картона и един двубой санкция пък висят Антов, Жеферсон и Лясков. Спиране на правата ще има при 9 и 5 жълти. В Лудогорец няма пряко заплашени с наказание футболисти. На линия след контузия е десният бек Сисиньо, който не попадна в групата при визитата на Берое.

Коментари