Задава се много сериозен скандал между водещи клубове и БФС. ЦСКА повежда бунта на недоволните

1048

ЦСКА ще влезе в открит конфликт с БФС след отказа на централата да уважи молбата на клуба за съдии от чужбина в дербитата срещу „Лудогорец“ и „Левски“.
Информациите от „Българска армия“ са, че позицията на БФС е била очаквана при подаването на апела, но клубът е бил длъжен да опита, опасявайки се за обективното съдийство в тези двубои.
Грешките на реферите от началото на този сезон са практически във всеки кръг, и то решителни. ЦСКА се оплака на няколко пъти, но далеч не е единственият ощетен отбор. Протестът на клуба, който ще стане още по-гласен след отказа, е заради липсата на адекватни наказания на сгрешили арбитри в решителни моменти, както и за ролята на методиста на реферите Марк Бата.
Срещу влиянието и ефективността от работата на французина са насочени и „стрели“ от още няколко клуба. При условие, че той е чужденец, получава заплата от родните футболни шефове и доверието да наставлява съдиите, какъв е проблемът да се пробва с рефери извън страната и за конкретни мачове? Това е следващият въпрос, който ще чуе БФС съвсем скоро, зададен от клубовете.Шеф в ЦСКА разкова Боби Михайлов: Ти, с този нежен и премрежен поглед! Каня те за ЧРД с Преслава (СНИМКА)Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев нападна остро БФС и президента на футболния ни съю…Sep 24 2017bgsport.net

И то не само от ЦСКА, който в три поредни рунда роптае срещу арбитрите, въпреки че спечели и трите мача. „Левски“ изригна срещу лансирания като топ съдия Никола Попов след 0:0 с „Лудогорец“, „Септември“ и „Славия“ се оплакаха след мачове със „сините“, ощетени бяха и други отбори.
Шефът на Съдийската комисия Петър Петров призова за доверие в роднте рефери и отказа такива от чужбина да свирят най-важните мачове. „Какво ще каже УЕФА, ако тръгнем по този път и покажем недоверие към нашите съдии?“, аргументира се той. Истината е, че УЕФА не насърчава, но и не забранява ангажирането на арбитри от чужбина.
А дали в Европейската централа биха били доволни да разберат, че половината клубове от Първа професионална лига всяка седмица се оплакват от нивото на съдийството, а БФС не предприема нищо. Нещо повече – хората със свирка в уста не са единствената причина за недоволство сред клубовете.

Наказанията на Дисциплинарната комисия – неадекватни и с нееднакъв аршин, също предизвикаха възмущение. Пловдивското дерби се игра без публика заради един „залят с вода“ от пластмасова бутилка делегат на БФС, докато по стадиони летят тръби и бомбички, а санкциите са далеч по-меки.
И малко факти: След последния кръг публиките на три отбора са наказани за обидни скандирания към БФС – тези на ЦСКА, „Левски“ и „Славия“. В последните три кръга транспаранти с нецензурно съдържание срещу Футболния съюз имаше на стадионите на „Берое“, „Черно море“ и „Ботев“. Това са 6 клуба, чиито запалянковци (поне части от тях) не са доволни от ситуацията.
Ако това не е достатъчно сериозна аларма за БФС да види къде са проблемите…? Време е хората в иначе прекрасната нова база в Бояна да погледнат какво не е наред и да влязат в дискусия с клубовете, защото именно те са фундаментът на играта.
Ако не са доволни – а това става все по-масово явление – БФС трябва да координира с тях какво да оправи. Това е задължението на един управляващ орган във футбола на всяка страна.
Източник corner.dir.bgПопиляха от критики Боби Михайлов: Единственият в БФС, който работи за футбола е Наско Сираков, дойде време за пълна промянаБившият директор на школата на Локомотив (София) – Ивайло Аспарухов, отправи сериозна критика към пр…Sep 18 2017bgsport.net

Коментари