Официално: Илич поема ЦСКА, „червените“ почват с петима нови

546
Илич

ЦСКА обяви сърбина Саша Илич за нов треньор на отбора. Ето какво пише в сайта на клуба:

„Армейци,

Саша Илич е новият наставник на ЦСКА. Ръководството на клуба финализира преговорите със сръбския треньор, който ще изведе отбора за първата му тренировка в понеделник. Договорът на Илич е за две години, а в неговия екип на „Армията“ ще влязат и четирима асистенти, които ще поемат отделните звена в тренировъчната, кондиционната и аналитична работа. Това са Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович. В близките дни ще стане ясен и окончателният състав на щаба за новия сезон.

44-годишният Саша Илич доскоро бе начело на Чукарички, с който поднесе приятна изненада в сръбската Суперлига, класирайки сензационно скромния тим на 3-то място. Преди това наставникът е работил в различни юношески и младежки национални гарнитури на Сърбия, както и като помощник на Драган Стойкович в репрезентацията на западните ни съседи.

Като футболист Илич се превръща в легенда на Партизан, записвайки за белградския гранд цели 20 сезона. Той е играчът с най-много мачове в историята на „гробарите“, а във визитката му личат спечелени 11 шампионски титли и 7 купи на страната. Извън Сърбия, състезателната му кариера преминава в Селта, Галатасарай, Ред Бул (Залцбург) и Лариса.

Лятната подготовка на ЦСКА ще премине в няколко етапа. Всички футболисти, без националните състезатели на отделните страни, ще се съберат на Панчарево на 6 юни, като в първите дни са насрочени традиционните медицински изследвания и тестове.
Очаквайте пълни детайли за цялата подготовка съвсем скоро!

Пожелаваме на Саша Илич здраве и много успехи с ЦСКА!“.

ЦСКА ще започне лятна подготовка с петима нови футболисти. Ръководството на „червените“ е договорило български младежки национал, ляв бранител от Франция, двама чуждестранни офанзивни полузащитници, както и колумбийското крило Данило Асприля, за когото се появиха информации в началото на седмицата, пише БТА.

Те са одобрени от новия наставник Саша Илич. На „Армията“ водят преговори за привличането и на още двама набелязани играчи, единият от които е българин.

Илич държи всички футболисти с договори с ЦСКА да започнат подготовка, за да може той да прецени качествата им, като в процеса на работа ще реши кои да останат.

Сръбският специалист също така планира да се запознае внимателно и с талантите от школата на клуба с намерението да включи най-добрите от тях в тренировките на представителния отбор и постепенно да ги интегрира в състава.

Коментари