Истинска бомба от „Армията“: Люпко Петрович е в София и преговаря с ЦСКА

3131

ЦСКА е в напреднали преговори с Люпко Петрович, но не за поста треньор на отбора. Сърбинът е в София от няколко дни и е разговарял със своя голям приятел Гриша Ганчев, който е собственик на „червените“, съобщава dir.bg.

Европейският шампион с Цървена Звезда Петрович може и да не влезе с официален пост в клуба, но ако това стане, той ще е новият спортен директор на ЦСКА.
Ролята му ще е на консултант по футболните въпроси на ръководството, както и „гръб“ на треньорския щаб. Дори без пост, позицията и статутът му ще са ключови, тъй като Ганчев вярва изключително много във футболната ерудиция и познания на Люпко.
Настоящият наставник на отбора Нестор Ел Маестро е минал през школата му в Сърбия, докато е карал задължителните треньорски курсове.

Петрович за последно бе в Руанда, след което обяви, че спира с кариерата си на треньор. Но не, и че ще е далеч от футбола. Един от най-успешните специалисти на Балканите, вече на 71 години, Люпко е водил над 20 отбора на четири континента.
У нас се превърна в любимец на „сините“ фенове с два престоя като треньор на Левски, спечели титлата през 2001 г., но последният не завърши особено приятно. Сърбинът си тръгна, нанасяйки тежък удар по ръководството на клуба с обвинения в лоша организация и нарушени обещания. Бе треньор и на Литекс цели три пъти, като вдигна Купата на България.

Най-вероятно в следващите дни ще видим поредното му завръщане в родния футбол, но вече „от другата страна на барикадата“ в най-голямото съперничество в него. Тази с червен цвят.

Коментари