Как играха новите попълнения на ЦСКА (ВИДЕО)

1494
Как играха новите попълнения на ЦСКА

За първи път в контролите участие взеха и 6-те летни попълнения на ЦСКА. Титуляри бяха Занев, Давидов и Кери, а след почивката се появиха Бусато, Фабрини и Уот. Повечето от тях оставиха добри впечатления срещу Прибрам. Ето как се представиха, като подредбата е направена по постове.

Густаво БУСАТО
Вратарят бе под рамката през второто полувреме. На практика нямаше никаква работа, тъй като Прибрам не отправи нито един опасен удар. Все още Бусато не е бил подложен на реално напрежение, за да се даде оценка на представянето му. Позитивно впечатление прави, че е научил бързо български думи, а и изглежда значително по-добре в играта с крака от Черниаускас.

Петър ЗАНЕВ
Левият бек бе на терена през първото полувреме и изнесе солидно представяне. Имаше стремеж към включване в атака, а и голям процент от подаванията му бяха точни. Занев опитваше да изведе Енрике сам отляво с пасове по въздух и на няколко пъти успя. Бранителят не допусна и сериозни грешки в дефанзивен план. Занев все още не е в оптимална кондиция, но дава добра заявка с първите си изяви.

Денис ДАВИДОВ
Руснакът игра за първи път зад нападателя, след като в контролата с Локо ГО бе използван като вътрешен халф. Давидов отново остави позитивни впечатления. В 8-ата минута направи добър пробив между няколко защитници в наказателното поле, но си поведе силно топката и вратарят улови. Даде няколко извеждащи подавания, и то с по едно докосване. Благодарение на Давидов ЦСКА успя да поддържа добро темпо при разиграванията по земя. Именно руснакът асистира на Енрике за втория гол срещу Прибрам. Той направи голово подаване и за Бикел срещу Локо ГО. Добро начало за Давидов.

Диего ФАБРИНИ
Италианецът беше използван зад нападателя във втора поредна контрола. Също като Давидов се отличи с добри извеждащи подавания, а и вкара първия си гол. Имаше доста висок процент успешни пасове. Фабрини обаче още не е показал най-силната си страна по собствени думи – дриблирането. На пръв поглед италианецът се вписва добре в игровата концепция на ЦСКА.

Греъм КЕРИ
Ирландецът може да се окаже перлата в лятната селекция. Кери действаше като десен външен халф. Той буквално побърка бранителите на Прибрам с дриблирането си и рязката смяна на посоката. Кери си нагласяше топката на левия крак, за да центрира, и показа, че умее да доставя остри топки по въздух. Той почти нямаше сгрешено отиграване. В ситуации един на един пък е може би най-добрият в ЦСКА. Кери даде и няколко извеждащи подавания по земя, които останаха неразгадаеми за защитата на Прибрам. Много обещаваща заявка от Кери, който записа 75 минути, преди да бъде заменен от Смоленски.

Тони УОТ
Шотландецът излезе на три чисти позиции, което говори добре за него. Лошото е, че пропусна във всяка от ситуациите, а те бяха сам срещу вратаря. Уот удари две греди, а веднъж стреля в аут с по-слабия си ляв крак. Нападателят в някои ситуации тръгваше да дриблира, а това доведе до подвиквания на Люпко Петрович: „Подавай, не дриблирай”. Уот комбинира нелошо с Кери при няколко атаки и с него още отсега показват добро разбирателство на терена.

Коментари