Легендата Паро Никодимов: Доноси от България изхвърлиха ЦСКА от Европа

951

Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов отговори на въпросите на „Тема Спорт“ за скандалното изваждане на ЦСКА от турнира за Лига Европа.
– Г-н Никодимов, как си обяснявате изваждането на ЦСКА от жребия за Лига Европа, минути преди неговото начало?
– Трябваше да участва ЦСКА. Отборът си го заслужи с класирането, а и на практика си е наследник, взе емблемата, не знам какъв е проблемът. Не знам защо го водят нов клуб. Хората се сменят, но ЦСКА остава. Не е нормално това, което се случи. Аз имам теория защо се стигна дотук. Нали се тръбеше футболният съюз как бил страшно загрижен за ЦСКА. Но според мен изобщо не се е вълнувал от ситуацията около клуба. Вдигнаха шум, че ЦСКА бил нов клуб, че не можел да играе три години в Европа, ама пък му били дали лиценз. Проформа, като референдумите, дето ги правим в България. Има някаква фалшификация в цялата история.
– Допускате ли, че това развитие може да се дължи на доноси срещу клуба?
– Естествено, че става въпрос за доноси. От наши хора идва цялата работа, от България. Информацията до УЕФА е подадена оттук, не е паднала от небето. Целта е ясна – да се пречи на ЦСКА и така да се облагодетелстват други клубове. Сега ЦСКА трябва да покаже силата си. Аз съм сигурен, че ще прескочи всички препятствия и ще се върне в евротурнирите възможно най-готов. Дали ще е година или след две – това няма значение. Но трябва да се стягат да станат шампиони и да натрият носа на всички.КАС решава за ЦСКА до края на седмицата. Вижте какви са шансовете за връщане в Лига ЕвропаРъководството на ЦСКА сезира Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) още в понеделник по повод изхвър…Jun 21 2017bgsport.net

Да се види, че ЦСКА е ЦСКА и не може да се шегуват с него и да се подиграват. ЦСКА ще покаже защо е най-големият и силен клуб в България. Ситуацията сега малко напомня онази от 2013 година, макар че тогава ЦСКА сам се оттегли от участие в Лига Европа. Но и в онзи момент имаше нещо задкулисно, което се случи, но какво точно – можем само да предполагаме.
– В каква посока трябва да поеме ЦСКА след отказа на УЕФА да участва в Лига Европа?
– Единственото хубаво нещо от цялата история е, че сега в ЦСКА ще може да се работи малко по-спокойно. Време е да се направи хубава подготовка, със силни контроли. Ако е възможно, е добра идея ЦСКА да търси международни контакти и да се включва в разни турнири по света, където да играе с по-силни и реномирани съперници. По този начин отборът ще може да сравни нивото си. Разбира се, изваждането от Европа ще повлияе на селекцията. Няма как всички играчи да са съгласни да играят за ЦСКА при настоящата ситуация. Но, за да си шампион, трябва да си по-силен от Лудогорец. Така че задължително е необходимо да се направи възможно най-добрата селекция. Това ще даде възможност на играчите да се сработят. А ако може догодина да се върне ЦСКА в евротурнирите, вече ще разполага с добре смазана машина. Така че отборът трябва да щурмува титлата, а не да се вайка за случилото се.
Източник temasport.comБорислав Михайлов изби рибата: При нас ЦСКА е правоприемник на Литекс, но ние го смятаме за… ЦСКАПрезидентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите след днешното заседание на Изпълкома. Не бе…Jun 20 2017bgsport.net

Коментари