Любо се изложи като кифладжия, опита се да взриви ЦСКА дни преди ключовия мач с Осиек

2927
Любо Пенев

Любо Пенев изглежда си е въобразил, че е първият уволнен треньор на този свят.

Самовлюбеният племенник на истински достойната легенда на ЦСКА Димитър Пенев даде скандална пресконференция, която имаше две недостойни цели – да очерни наследника му в ЦСКА Стойчо Младенов и да взриви обстановката в клуба дни преди важния реванш от Лигата на конференциите като гост на хърватския Осиек.

Пенев, който заедно с приближения си „специалист по всичко“ Пабло Караско се опита успешно да осакати целия състав на армейците в предсезонната подготовка, влезе в ролята на дубльор на бившия спортен министър Красен Кралев, поел „отговорност“ за успехите на Олимпиадата в Токио.

Докато Любо беше начело на ЦСКА отборът играеше средновековен футбол от времената на тактическите прийоми, изучавани във ВИФ. Незнайно от какъв връх на наглостта обаче Пенев обяви победата с 4:2 над Осиек за своя собствена заслуга.

А факта, че двамата с Караско препълниха лазарета на „червените“ като в пик на ковид вълна, той обясни с нездравата мисъл, че „създавал гладиатори“.

Храчките му към Стойчо Младенов пък бяха, меко казано, гнусни. Пенев трудно се осмеляваше да го нарече с името му, а вместо това използваше изрази като „лицемер“ и „колегата от Плоски, който мрънка и мяука“.

В напрегнатото съзнание на Пенев се върти и някаква конспирация, според която Младенов знаел още от Нова година, че ще е треньор на ЦСКА. Доказателството му: „Така съм чул, но може и да не е истина. Ама аз така съм чул!“

Ето цялото изявление на Любослав Пенев:

„Веднага искам да започна с това, че искам мир и спокойствие. Толкова ли съм страшен? Чета днес, че идвам, за плюя някого. Няма такова нещо, просто съм тук, за да се чуе моята гледна точка. Минаха две седмици от моето уволнение и просто исках да внеса яснота по някои теми.

Запазих мълчание, проявих уважение, но не получих същото, което не е правилно.

Преди три седмици ви съобщих, че има хора вътре в ЦСКА, които работят против клуба. И това продължава през тези три седмици. По този начин този клуб не може да се развива професионално. Трябва да се вземат мерки.

Искам да уточня нещо. Аз съм от ЦСКА, искам този клуб да успява. Искам този клуб да се развива, не ме разбирайте погрешно.

Има промяна, която се случи преди 12-15 дни. Аз достигам до извода, че се работи на парче. Нов треньор след три месеца, преди това нов след 2, нов след 6. Така не се случват нещата.

Приемам решението на ръководството да има нов треньор, но за мен не са приемливи начинът и твърденията за извършнеата работа. А и имаме уговорка, тя трябва да се спазва.

Имаше година и три месеца договор. Събираме се следващия март и говорим, обсъждаме и ако ръководството не е доволно – стискаме си ръцете и се разделяме. При моето назначение целите бяха две. Да вземем Купата и да се поуспокоят феновете. Ами тези неща се случиха, факти са.

Тази смяна на треньора не е изненада, но не е това начинът. Например един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, преди 2 месеца се е хвалил из Пловдив, че отива в ЦСКА. Стойчо Младенов още в началото на годината е казал, че е готов да се завръща. Така съм чувал, не знам дали е вярно.

Искаме нов треньор. ОК, но защо той не дойде април месец да вади горещите картофи.

Виждал съм Стойчо Младенов два пъти в последните месеци. Първият път след финала – „Да, браво, поздравления“. После преди новия сезон – „Успех“, и така.

Някои неща за господина от Плоски. Ние сме били съотборници, делили сме съблекалня. Да, не сме приятели, но имаме уважение. Според мен трябваше да звънне и да ми каже: „Любо, преговарям с ЦСКА“.

За мен така е редно, защото неговото не е мъжка постъпка. Защото той ме вижда тук и проявява гадно и долно лицемерие, това не е мъжка постъпка.

Друга тема, за която ме нападат – контузените. Изтича някакво видео (в което се виждаше как са натоварвани играчите по време на подготовката, проведена от Пенев – б.р.), но мен това не ме притеснява. Аз знам какво съм свършил и знам, че това е правилно.

Който и да е следващият ми отбор, аз пак ще работя с този щаб и пак ще проведа подготовката така.

Ние нямаме мускулна контузия, няма как вината да е в треньорите. И тези намеци на колегата от Плоски, че били уморени след 60-та, 70-та минута… няма нищо такова.

Колегата Стойчо Младенов да спре да мрънка и да мяука. Той има прекрасно наследство, което трябва да развие. Ако Стойчо Младенов е недоволен от отбора, защо го поема. Стой си вкъщи, а не да подготвяш промяната 2-3 месеца. Не приемам подобни мнения от такива хора.

Повтарям, че съм от ЦСКА, но искам всичко да се случва цивилизовано и по европейски. А не, както се случи преди две седмици.

Пожелавам успех на всички, без изключения. Футболисти, треньори, ръководство и разбира се, на нашите верни фенове.

Аз не съм ядосан, спокоен съм. Просто не одобрявам начина, по който се случват нещата. Уволняват ни в 12 през нощта.

Спортно-техническата власт в клуба винаги е била в мен. Разбира се, с изключение на селекцията. Не може един треньор да не участва в този процес, но аз съм го приел, а и дадох резултат. Иначе ръководството се занимава със селекция и трансфери. То си носи отговорност.

Те трябва да са нащрек със Стойчо Младенов, защото той обича да е част от всеки трансфер под всякаква форма. Вероятно имат информация, не е нужно аз да им я давам.

Аз не нападам Младенов, просто показвам къде му е мястото.“

Борислав Хаджиев

Виж още:Ето как неадекватният Пабло Караско съсипа отбора на ЦСКА (ВИДЕО)Клип, публикуван в социалните мрежи, разбуни духовете не само сред „червената“ общност, но и въобще.…Aug 3 2021bgsport.net

Коментари