Люпко проговори, разкри каква точно ще е новата му роля в ЦСКА

334
Люпко проговори

Доскорошният треньор на ЦСКА Люпко Петрович наруши медийното си мълчание. Точно 20 дни след като подаде оставка, сърбинът посочи пред „Тема Спорт“ какви са били причините да си тръгне. Той говори и за двубоя с Локо Пловдив. Петрович беше на трибуните на „Лаута“. Люпко подчерта на няколко пъти, че изобщо не се меси в работата на треньора Милош Крушчич, а е бил просто зрител на срещата. Носителят на КЕШ с Цървена звезда обаче заяви, че е възможно и занапред да работи за ЦСКА.

„Прочетох някои неща в медиите, че едва ли не още съм в ръководството и затова съм бил на мача. Но аз просто отидох да го гледам. Нямам нищо общо с отбора. Крушчич е талантлив и добър треньор, много работлив. Аз нито съм бил на тренировките, нито нищо. Бях няколко дни в Сърбия, след това се върнах в София. Пак казвам обаче, че не ходя на тренировките. Всичко е в ръцете на Крушчич, не е необходимо да му се помага. След мача заедно с директорите коментирахме играта, съдийството, пропуснатите възможности, но това не означава, че съм ръководител“, каза Петрович.

„ЦСКА продължава да ме интересува, но повече никога няма да работя като треньор на отбора. Възможно е да помагам със селекцията, да гледам играчи за отбора. Може да съм като селекционер на ЦСКА, ако Гриша Ганчев иска да помогна по някакъв начин. Но с първия отбор съм приключил, това е затворена страница. Вярвам, че Крушчич е талантлив, и мисля, че ще води успешно ЦСКА“, допълни Люпко.

„Загубата от Локо се дължи на много фактори. От една страна – голът беше от засада. От друга – съдията беше лош към ЦСКА. Позволи да се играе много остро и футболистите на ЦСКА не можеха да се разгърнат напълно. И третата причина, разбира се, са пропуските. ЦСКА пропиля три стопроцентови възможности. След почивката отборът игра доста добре. Имаше шансове, трябваше да стигне поне до точка. ЦСКА можеше да се върне в мача и да обърне резултата“, коментира Люпко.

Относно причината да сдаде треньорския пост, Петрович заяви: „Мога да кажа, че Ганчев не искаше да ме пуска да си ходя. Но аз вече не можех да понасям повече нещата около себе си. Щеше да стане проблем за здравето ми. Бях изморен и помолих Ганчев да ме освободи. Той ме увещаваше да остана, но аз го помолих да ме пусне. Не можех да понеса феновете да ми скандират: „Люпко, оставка!“. Затова си тръгнах. Такива неща не са ми необходими в живота. Това е истината, така я напишете. Сега Крушчич заслужава шанс. Трябва му и малко късмет, но има потенциал. В отбора има качествени и талантливи футболисти. Както и да го гледаме, Лудогорец е много близо до титлата. Но ЦСКА има още време да си поправи грешките и да постигне резултати“, допълни Петрович.

Коментари