Люпко тръгва на война с феновете, връща в ЦСКА ненавиждан от публиката играч

1674
Люпко потвърди

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович ще върне още един играч от тези, изпаднали в немилост, съобщава „Тема Спорт”. Не става обаче въпрос за Николай Бодуров, а за десния бек Стойчо Атанасов. Бургазлията не е играл повече от 50 дни – от загубата с 1:3 от Черно море на 20 юли. Тогава бранителят беше заменен още преди почивката, след като направи няколко грешки и бе освиркан от публиката.

Очакваше се Атанасов да бъде преотстъпен или дори да разтрогне с клуба. В крайна сметка той остана в Борисовата градина. И нещо повече – Люпко Петрович възнамерява отново да разчита на него. Той ще бъде алтернатива на Турицов в крайната дясна зона на защитата.

Стойчо е трябвало да играе в контролата с Поморие. Той обаче се е контузил точно преди спаринга, поради което е нямало как да вземе участие. Така завръщането му на терена се е отложило. За разлика от него в проверката на ЦСКА участие взе друг помилван – Рубен Пинто. Португалецът също като Атанасов не беше играл от 1:3 от Черно море.

Интересно е да се припомни, че смяната на Стойчо Атанасов срещу варненци предизвика известна полемика. Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов тогава изрази недоумение от изваждането на Атанасов: „Ако аз бях треньор, нямаше да го заменя в този мач под натиска на публиката. Не може феновете да решават кой да играе”. Тези думи провокираха гневна декларация срещу него от фен фракцията „Офендърс”. Оттогава Стоилов не е правил медийни изявления.

Освен Стойчо Атанасов в лазарета на ЦСКА в момента е и крилото Енрике, който води специална терапия заради проблема с коляното му. Бразилецът е аут от терените от повече от 2 месеца. В проверката с Поморие участие не взеха още Давидов, прибрал се в Русия заради смъртта на дядо му, и нападателят Томи Юрич, който не е в необходимата кондиция.

Коментари