Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира треньорската драма на „Армията“. На въпрос относно младия сръбски специалист Нестор Йевтич, който поема червените, той отговори:
„По принцип съм скептичен към сръбските треньори, защото те не обичат България, но пък ги изкушаваме с пари. Йевтич обаче не е типичен сърбин, той почти не е живял там, така че това е обнадеждаващо.
Човекът има опит в доста сериозни клубове и макар и да е бил старши треньор само един сезон, е видял много неща във футбола. Йевтич безспорно има перспектива, със сигурност ще е жаден за успехи, но дано само не се получи като с Йорданеску“, каза Майкъла пред „Тема спорт“.
„Другото, което ме притеснява, е доколко Йевтич ще е готов за мачовете в евротурнирите. Много пъти съм казвал, че те трябва винаги да са приоритет номер едно на ЦСКА.
От друга страна, той е показал добра адаптация в Словакия, където става шампион още през първия си сезон. Определено е доста интересно име.Нестандартен: Ето какво примамливо предложение от Германия е отхвърлил Ел Маестро, за да се захване с ЦСКАНовият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е предприел доста луда постъпка в последните дни. 35-годишн…Jun 4 2018bgsport.net

Това би бил малко нестандартен ход, но може и да се окаже ползотворен за ЦСКА. Щом ръководството се е спряло на Йевтич, значи са преценили, че това е най-добрият вариант.
Ние като странични наблюдатели трябва да гласуваме пълно доверие на треньора. Сигурен съм, че той може да постигне успехи с ЦСКА“, добави Илиев.
„Иначе съм съгласен с мненията, че клубът се забави с обявяването на името на новия наставник. Очаквах най-късно до 1 юни всичко да е ясно, но явно още не е имало крайно решение.
Доколкото познавам ръководството обаче, то работи много активно по селекцията и съм сигурен, че вече са договорени нови попълнения. Нямам съмнение в това. Дано отборът стартира подготовка с колкото се може повече нови, за да имат време за адаптация, защото първият мач в евротурнирите е след малко повече от месец“, каза още Георги Илиев.
Източник temasport.comИзвънредно: Край на треньорската сага в ЦСКА, в последния момент полякът Скоржа отпадна. Ето кой сяда на горещия стол на „Армията“Дългата сага за новия треньор на ЦСКА най-после приключи. След като до ранния следобед вчера фаворит…Jun 3 2018bgsport.net

Коментари