Нека еуфорията с ЦСКА да спре сега! „Армейският“ клуб го има и е жив, сега дойде и най-сладкото*

3335

ЦСКА го има, ЦСКА е жив. Дойде и най-сладкото – феновете да видят, че и европейската карма на клуба е реанимирана. Това е чувство, това е емоция. Те не могат да бъдат заключени между две папки с регистрация на някакво си дружество.
Когато феновете виждат победи и им се наслаждават, в такива моменти споровете за истинското ЦСКА стават досадна риторика.
Да, когато има успехи, всички криминални рецидиви, характерни за българския футбол, отстъпват назад. Дойде ли кризата – веднага на преден план излиза Чавдар Етрополе, Литекс, припознавачите, ге-ме-отата и какво ли не още.Има ли сили летящият ЦСКА на Нестор ел Маестро да отстрани преродения Копенхаген?Следващият съперник на ЦСКА в Лига Европа е ФК Копенхаген. Клубът доминира в Дания последното десети…Aug 3 2018bgsport.net

И кои са най-яростно атакуващите? Феновете на един клуб, хранен с държавен биберон и сребърна лъжичка. Този клуб не го фалираха като ЦСКА. Май стана обаче по-лошото – пратиха го трайно в миманса, откъдето много трудно се излиза.
Така че, сега „припознавачите“ се радват, а „легитимните“ страдат. Такава е иронията на живота, която следва своята логика. А тя понякога е с вкус на хинин.
Сега обаче към ЦСКА. Ако леко перифразираме Ники Кънчев – нека еуфорията да спре сега! Радостта е налице, но фанфарите да не се надуват толкова силно. Да, има индикации да нещо добро. Играта, атмосферата в отбора, добрата селекция този път.

Непознатият досега Ел Маестро може наистина да се окаже много добро попадение. Ще видим. Щом не го е препоръчал Стоичков, има шанс!
Основата на един очакван с оптимизъм сезон е положена. Даже по-бързо от очакваното. Пред ЦСКА сега обаче има две много важни цели. Първата е задържане възможно най-дълго в евротурнирите. Копенхаген не е непреодолим отбор. Втората – да бъде свален Лудогорец от върха.
Червените фенове да не се радват много, че играта на Лудогорец не върви. Знаете в такива моменти кой идва на помощ. Затова е мноого важно всички в ЦСКА да останат здраво на земята.
Пътят е много дълъг. А времето без шампионски трофей – също. Това е натрупване на негативни емоции, които също трябва да бъдат преодолени. Ключът е – търпение. А когато трябва, да си спомним за йезуитите – целта оправдава средствата.
*Коментар на Владислав КОЛЕВ
Източник livesport.bgВ Австрия онемяха от феновете на ЦСКА: Такава невероятна публика не сме виждали (ВИДЕО)В Австрия буквално онемяха от феновете на ЦСКА, които бяха повече от 1500 при гостуването на Адмира.…Aug 3 2018bgsport.net

Коментари