Нестор ел Маестро: В Левски имаха много, много късмет с някои съдийски решения

871
ЦСКА бие шута на Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро даде интервю за „Тема: Спорт“. Специалистът коментира всички интересни теми на „Армията“ в края на 2018 година. Ето какво каза той:

– Г-н Ел Маестро, казахте доста добри неща за Евандро при неговото привличане, но не го пуснахте като титуляр в първенството нито веднъж…
– Защо правите това? Защо ме питате за тези, които не играят? Всички подхождате така негативно. С 15 титуляри ли да излезем? След мача с Ботев (Пловдив) първият въпрос беше защо Мауридеш не е играл. Предходната седмица беше защо Соу и Тиаго не са играли. Това са решения, които трябва да взимам. Евандро има качествата да играе за ЦСКА. При малкото шансове, които получи, той показа, че има отличен характер, почти нетипичен за бразилец. Евандро работи много усърдно и има този манталитет на биткаджия, който харесвам много. Проблемът е паспортът извън ЕС и нищо друго. Докато Жеферсон беше контузен, Евандро имаше нормална роля – на пейката. Той получаваше минути. При трима нападатели с паспорти извън ЕС трябва да взема в групата двамата най-добри и в момента Соу и Мауридес са по-напред от Евандро. Може би това ще се промени, след като проведем подготовката и стартира пролетният дял. Той не е далеч назад. Освен това имаме и Енрике…
– Доколкото е известно, Евандро и Енрике ще получат български паспорти?
– Ако това стане факт, ще имаме много повече опции. Енрике е готов за игра от месец и половина и със сигурност щеше да запише минути, ако нямахме проблем с паспорта.
– На кого е консултант Люпко Петрович – на вас лично или на ръководството?
– И двете. Той е отскоро в ЦСКА. Мисля, че клубът и Люпко все още се опитват да намерят най-добрия начин, по който може да ни помогне според своите възможности. Той беше на тренировките и на мачовете и говорим всеки път. Люпко е от полза. Опитът му е страхотен. Той е от този тип хора, които виждат нещо за 5 минути, а на мен би ми отнело 5 дни. Люпко вече ми даде няколко интересни съвета. Освен това е много позитивен човек, което е глътка свеж въздух в България, защото генерално хората тук са доста негативни. С времето ще му намерим точното място и когато отново влезем в ритъма на българския футбол през февруари, със сигурност ще ни е от полза.

– Традиция ли е да давате бонуси на футболистите, които вкарват след статично положение?
– Какво правя с парите си е моя работа (смее се). За щастие имам много и мога да ги поразхвърлям тук-там. Имаме доста такива малки игрички в отбора. Не искам да изпадам в подробности, но това са мои решения. Между другото излиза ми доста по-скъпо, отколкото беше писано в някои медии.
– Вярно ли е, че излизате на вечери с футболистите?
– Вярно е. Не с всички, но излизаме. Обичам да имам неофициален контакт с играчите, а и не всичко да опира само до футбола. Обичам да ги опознавам Обикновено аз плащам вечерята (смее се).
– За какъв срок е договорът ви? В две ваши интервюта първо казахте две години, а после три…
– За две години.
– Смятате ли, че има тенденция в съдийството в мачовете на Лудогорец?
– Има други хора в клуба, които могат да ви кажат повече по този въпрос. Доколкото разбирам, това не е започнало този сезон. Има много приказки за голяма, мощна конспиративна теория в българския футбол. По принцип не вярвам много в такива неща. Но първо да кажа за Левски – ако погледнете последните им мачове, те имаха много, много, много късмет със съдийските решения. Или то поне се надявам това да е късмет, а не нещо друго. По отношение на Лудогорец – да имаш 51 точки за 20 мача е абсолютен рекорд в Европа този сезон. На какво се дължи – дали защото имат фантастичен отбор, или защото имат много добри други неща? Според мен и на двете.

Коментари