Не си режете вените: Времето за промяна на „Армията“ настъпи

3514
Любо Пенев

ЦСКА обяви продажбата на Мауридес в китайския Чангчун Ятай и веднага се започна едно „рязане на вените“ сред феновете на „армейците“. В социалните мрежи заваляха коментари като „разпродажба“ и липса на нови попълнения.

Тук е времето всеки фен да си постави въпросът дали иска в любимия му отбор да се появи поредното чуждестранно футболистче от сорта на Раул Лое, Борис Секулич, Кевин Кубемба или предпочита да наблюдава играчи като Ангел Лясков, Иван Турицов и Валентин Антов. Това пише в коментар по темата колегата Митко Недков от livesport.bg. Не е ли време да се погледне по-смело към школата на тима и младите играчи у нас.
Ако не беше раздялата със Станислав Манолев и Борис Секулич нямаше да видим хъса и старанието на 19-годишния Иван Турицов в дербито с Левски. Най-младият капитан в историята на ЦСКА – Валентин Антов показа голямо израстване през последните месеци и заслужено спечели приза за най-добър млад футболист в Първа лига през изминалата година. Време е бранителят, който често е използван и в халфовата линия, да се утвърди и в титулярния състав на „армейците“.Стойчо Стоилов: ЦСКА е на съдия разстояние от ЛудогорецГлавният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде интервю за колегите от „Нов спорт“. Той заяви, че „арм…Mar 5 2019bgsport.net

Ако не бяха контузиите на Жеферсон, нямаше да узнаем, че в отбора има момче на име Ангел Лясков, който с таланта си впечатли и националния селекционер Петър Хубчев и получи повиквателна за представителния тим на България.
Сега след продажбата на Мауридес е време да се даде шанс и на друг „червен“ талант – Мартин Смоленски, който освен като нападател може да играе и като крило. 15-годишният футболист беше на резервната скамейка във Вечното дерби заедно с две години по-големия от него Йоан Бауренски. Двама неопитни, но изгарящи от жажда за футбол и доказване играчи.

От години се говори, че не се дава шанс на младите у нас. На „Армията“ май този момент настъпи. Едва ли някой се заблуждава, че с този отбор, който е в момента може да се спечели титлата. Затова е време в ЦСКА да започнат направо да мислят за следващия сезон и да налагат тези млади играчи, които да попиват знания от Любослав Пенев, който през годините е показал, че не страхува да рискува с подобни ходове. Да се изгради едно звено от български играчи, които да се сработят и през следващия сезон да се атакува така желаната от всички от всички привърженици на клуба 32-ра титла.
Всеки „армеец“ се гордее още повече с отбора, когато той е съставен основно от български футболисти и особено от играчи, минали през славната школа на тима.

Защото след време тези играчи ще заслужат трансфер в Италия, Германия, Шотландия или Франция, а не в Румъния, Турция или Израел като футболистите на един друг отбор.
Ако ръководството се реши на подобен ход, едно е сигурно – ще получи подкрепата на мнозинството от фенове. Припомнете си романтиката във „В“ група, когато отборът бе съставен само от българския играчи и въпреки непретенциозните съперници на „Армията“ присъстваха средно около 5000 зрители, а на мачовете за Купата стадионът се пукаше по шевовете.
Времето за промяна на „Армията“ настъпи!ЦСКА намери заместник на Десподов в БългарияЦСКА ще направи втори опит да привлече младата звезда на Черно море Мартин Минчев. През лятото “Арме…Mar 7 2019bgsport.net

Коментари