Официално: ЦСКА продаде Кирил Десподов на Каляри за рекордна сума

1642
Десподов прави мечтан дебют за Каляри

Италианският Каляри официално обяви трансфера на Кирил Десподов. Крилото премина в сардинци от ЦСКА. Трансферната сума не е обявена, като според различни информации е между 3 млн. и 4,2 млн. евро.
Договорът на Десподов ще бъде до 2023 година с опция за удължаване до 30 юни 2024 година.
Официалният канал на Каляри в „Twitter“ обяви трансфера и поздрави Кирил за добре дошъл на български.
Националът ще получи 2 млн. евро за срока на своя договор.
От ЦСКА също потвърдиха сделката. „Червените“ не разкриха за колко е продаден Десподов, но обявиха, че трансферът е рекорден.

ЦСКА активира клаузата за закупуване на Али Соу, Десподов мина прегледиОтборът на ЦСКА обвърза бъдещето на Али Соу с „червения“ клуб. Медиите в Италия твърдят, че „армейци…Jan 30 2019bgsport.net

Ето съобщението от клуба:
„Армейци,
нападателят Кирил Десподов вече е състезател на италианския Каляри. Ръководството на ЦСКА финализира официално трансфера с клуба от Серия А, а след като днес премина успешно медицински прегледи, футболистът парафира и личния си контракт за срок от 4,5 години.
Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона.

Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото.
За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на армейците той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за „Футболист №1“ на България.
Благодарим на Кирил Десподов за всеотдайната работа в ЦСКА и му желаем здраве и много успехи!“План „Б“ за продажбата на Мауридес в ход, дните му в ЦСКА са преброениНападателят на ЦСКА Мауридес едва ли ще остане на „Българска армия“ до края на сезона. Според „Мерид…Jan 30 2019bgsport.net

Коментари