Алън Пардю: Да водя ЦСКА за постоянно? Ако остана, нещата ще са различни…

1329
Пардю постоянен треньор

Алън Пардю за първи път говори по темата с евентуално оставане в ЦСКА и след двата мача, за които пое поста преди седмица.

Британецът „влезе в боя“ след разтърсилото клуба напускане на Стойчо Младенов и стигна до 0:0 с Левски в дербито в неделя.

А довечера ще изведе „червените“ в реванш срещу Славия от полуфиналите за Купата на България, където авансът от 2:0 в първия мач дава оптимизъм за достигане на трети пореден финал. Пред Корнер Пардю призна, че вариантът да продължи като наставник не е изключен, но посочи и условията, ако това се случи.

„В България повечето отбори се борят със зъби и нокти за оцеляването си. Само като видя други треньори, които са работили като Бруно, Любо, Стойчо… всички тези треньори се поставят под огромно напрежение. Не виждам често български треньор да се усмихва на тъч линията – анализира Пардю. – Можете да видите Клоп. Той иска да спечели, разбира се, но може да се усмихва и да се наслаждава на мача. Пеп Гуардиола – по същия начин.

Това не го виждам тук. Не знам дали е защото има много напрежение върху треньорите… Искам да видя малко повече и това ще се отрази на играчите, те ще са по-спокойни, което ще помогне мачовете да станат по-атрактивни.

Единственото, което аз ще кажа е, че ако аз остана начело на ЦСКА, нещата ще са различни, защото аз няма да съм под това напрежение. Ако Гриша Ганчев и бордът ми кажат: „Алън, не те искаме за треньор“, аз ще им кажа: „ОК, няма проблем“. Няма да чувствам същото напрежение което вероятно доста от легендите на клуба са изпитвали, защото за тях това означава толкова много. През всичките години съм поемал отбори, които се намират в много тежка ситуация.

Сега, ако попитате фен на ЦСКА през тази седмица, той вероятно ще ви каже, че ситуацията е отчайваща, нали? Всъщност, отборът е на второ място в първенството и играе полуфинал за Купата. Отчаянието според мен е да си на дъното на таблицата, да изпаднеш, да загубиш 100 милиона лири или може би 200 милиона лири оборот, така че това е различен тип напрежение.

Това за мен не е напрежение, тук става дума за това да подобрим малко отбора. Знаем, че имаме проблем с отбелязването на голове в този отбор.

Това е проблемът, който трябва да решим. Повярвайте ми, аз не мога да реша този проблем за 2 дни. С повторения, с подобрения, със самочувствие, увереност в мен, увереност в начина, по който ги тренирам, печелене на мачове, може да се случи и по-бързо. Няма да стане за 2 дни, не мисля, че ще стане и за 3-4 седмици. Ако остана, мога да го променя.

Единственото, за което мисля е тук и сега. Тук и сега е, че играчите трябва да са видели, че аз съм различен мениджър от Стойчо. Работя по различен начин. Завършихме последния мач добре (0:0 с Левски – б.р.), направихме смени да опитаме и да спечелим мача. Не исках да оставим мача да завърши наравно. Предизвиквам играчите. За това мога да мисля в момента, не мога да мисля за следващите мачове, това в момента не ме интересува. Важен е следващият мач (със Славия – б.р.) и трябва да играем на нивото, на което играхме. Ако играем на това ниво, в което играхме във второто полувреме на мача с Левски, тогава ще спечелим. Ако не го направим, ще се поставим в проблемна ситуация.“

Коментари