Паро Никодимов ЦСКА серия

ЦСКА изигра сравнително добър мач срещу Витоша Бистрица и, въпреки че всичко бе решено едва в последните 10 минути, футболистите показаха желание, създадоха и не малко положения. Това заяви Аспарух Никодимов пред „Тема спорт” след поредния успех на червените.
„Трудно можеш да развиеш атаките си срещу толкова затворен съперник, но ЦСКА свърши своята работа, като не спря да натиска и да търси път към гола. Подобни отбори няма какво да ги бавиш – направо ги подхващаш от първата минута и ги тормозиш, докато не пробиеш бетона. Така и стана.
Един от добрите ходове на треньора Ел Маестро бе оставянето на Мауридес като резерва. Пейката го излекува и него, така както в предходни периоди и Десподов. Никой не бива да се чувства сигурен за мястото си в стартовия състав. Хубавото е, че в ЦСКА има достатъчно футболисти, за да се правят промени, когато това се налага”, анализира спецът.Удар за Гриша Ганчев: ЦСКА може да изпусне играчи за 6 млн. евроЦСКА може да изпусне футболисти на стойност 5 850 000 евро. това показва справка в авторитетния сайт…Nov 15 2018bgsport.net

„Десподов вкара пореден красив гол. Пробивът му заслужава аплодисменти, но отново ще отбележа, че той може още много. На моменти опитва да решава сам всичко. Добре би било, ако търси повече комбинации. Със своите качества Десподов може да направи много поразии на всеки съперник. Гледам с по-други очи на него, защото е българин, има доста голям потенциал и много разчитам да се превърне в основен футболист за националния отбор”, каза Паро.
„Като цяло обаче ЦСКА има да подобрява още доста елементи от играта си. На моменти тимът действа твърде монотонно и не успява да намери верните решения.

Един от основните проблеми на отбора е, че в средата на терена липсва футболист, който да носи импровизация, да спечели пространство с топка в крака, да преодолее съперник, да пусне изненадващ пас… Липсва една такава класна фигура, която може да прави разликата в средата на терена. Като гледаш халфовете на ЦСКА, и почти винаги можеш да предвидиш какво ще направят. Няма изненадваща смяна на посоката, няма скрити пасове. Добре би било през зимата да се помисли за привличането на такъв тип футболист”, препоръча Никодимов.

„В средата на терена обаче не липсва конкуренция. Бикел получи няколко шанса и се представи не по-лошо от Пинто и Малинов. Той работи добре с топката, а и я отнема чисто. Може би е с една идея по-добра опция за титуляр спрямо другите двама халфове на неговата позиция.
Прочетох за серията на ЦСКА от 14 поредни победи на „Армията“, но не бих казал, че това ме впечатлява. Ясно е, че всеки съперник трябва да губи на „Армията“. Ако се бориш за титла, да печелиш всеки мач на свой терен е задължително условие. Въпросът е да го правиш и срещу водещите отбори, а не само срещу по-скромните, както ЦСКА в момента. Време е и Лудогорец да бъде победен на „Армията“ в шампионатен мач”, допълни спецът.

„Няколко думи и за защитата, която е допуснала само 5 гола през сезона. Това е хубаво, но и няма как да се пропусне фактът, че ЦСКА инкасира попадения от всеки от водещите отбори. Това трябва да е сигнална лампа. Бодуров безспорно е най-стабилният защитник в ЦСКА, а и в националния ни тим. Представя се много стабилно. Помага и в офанзивен план. Жеферсон пък все още ми се струва противоречива фигура. Той има слабости в защита, а и в атака очаквам повече от него. Но бразилецът определено е играч с качества и пред него има поле за развитие. Предстоящите мачове с Дунав и Славия са идеален шанс за набиране на самочувствие преди срещата с Лудогорец на „Армията“. ЦСКА държи всичко в ръцете си”, завърши Аспарух Никодимов.Ще успее ли ЦСКА да задържи Десподов? Европейски шампион иска звездата на „червените“Холандският гранд ПСВ Айндховен проявява сериозен интерес към крилото на ЦСКА Кирил Десподов. Носите…Nov 15 2018bgsport.net

Коментари