Разбиха хрумките на семейство Ганчеви: Сръбски треньор и африкански играчи… Е, как да стане?

371
Петко Маринов

Легендата на ЦСКА, българския баскетбол, а и българския спорт изобщо Петко Маринов даде интервю пред Корнер, в което не подмина случващото се във футболния клуб на „червените“.

“Следя всичко и във футбола, дано новия треньор въведе малко сръбски манталитет. Аз обаче имам едно мнение, че когато се взима сръбски треньор – сега може и да ми се обидят от ЦСКА – трябва по-малко африкански футболисти да се взимат. Защото сърбите въвеждат страхотна дисциплина. И тактическа, и в тренировъчния процес.

Африканските играчи малко се различават и става разминаване, важно е каква ще бъде и селекцията. И този треньор наистина да му се гласува доверие и да развие идеи. За мен всички сръбски треньори, във всички видове спортни игри, са изключително подготвени. Знаете, че в Сърбия треньорската професия е религия”, е мнението на Маринов относно любимия му футболен тим, а след това той обърна внимание и на разликите между треньорската професия у нас и на запад от Калотина.

“Те приемат присърце треньорството, много се подготвят. Аз много си обичам и Стойчо Младенов, и Любо Пенев и може би трябваше по-голямо търпение към тях, но чакаме – нов сезон, нов късмет и нови успехи”, заяви още легендата.

Коментари