Петрович прихвана от Пената: Лудогорец са добри заради Марселиньо и оня бързия отдясно

1193
Остава ли Люпко Петрович треньор на ЦСКА

Люпко Петрович, който вече официално е на работа в ЦСКА, даде първото си интервю след назначението пред колегите от „Диема спорт“. Ето какво заяви Петрович за мача с Лудогорец и други теми:

„Моята главна задача сега е да работя за ЦСКА и да направя всичко възможно за титлата. Не мога да говоря сега, не познавам нито футболистите, нито нищо. Говорили сме за другите неща, коментираме с Ел Маестро, не сме говорили кой да играе, кой не. Все още не познавам 100% от футболистите. Аз съм работил по целия свят, на четири континента и в над 20 отбора. Работил съм винаги моят отбор да е шампион и да печели мачовете си. В Цървена Звезда, в Левски съм работил по такъв начин, така ще работя и в ЦСКА. Срещу Лудогорец беше много по-обективно съдийството, отколкото със Славия. Тогава съдията не даде пет дузпи, както и два червени картона за противника. Какво като са ме нападнали феновете на Левски? Това си е техен проблем. Аз да се усещах добре в Левски преди, не бих си тръгнал. Тогава подадох оставка след 10 мача без нито една загуба. Имаше хора, които ме търсеха, но просто казах: „Стоп!“. Това беше. На Лудогорец, ако му извадим Марселиньо и бързия играч отдясно, всички останали са като в другите отбори. Те вече не са толкова страшен отбор, както беше преди 1-2-3 години. Кирил Десподов е добър футболист и е сигурно, че вероятно ще се продаде добре навън. Това е добре. Не, нямам апетити към треньорското място. Имам голям опит, работил съм на четири континента“.

Петрович не пропусна да отговори и на нападките на Георги Иванов. „Няма какво да кажа, Гонзо е добър мой приятел, мой футболист. Той избяга от Левски, молих го да остане. Работих колкото мога, всички ме притискаха. Бях на първо място, когато си тръгнах. Да ме искаха много, нямаше да си тръгна“. При последния си престой на „Герена“ Люпко бе доводен именно от Георги Иванов, който по това време спортен директор, но скоро след това напусна поста.

Коментари