петрович консултант

Старши треньорът на ЦСКА Люпко Петрович беше откровен след мача срещу Заря (Луганск), завършил 1:1, и призна истинската причина капитанът Николай Бодуров да не попадне в групата за двубоя – нещо, което не се случва за първи път от началото на сезона. Сръбският специалист заяви, че защитникът е изваден от състава, защото се кара на съотборниците си и търси вината за грешките на терена в тях.

„Бодуров не е в ритъм с мачовете, малко е уморен и затова не игра“, отговори Петрович на въпрос за отсъствието на опитния защитник. След това обаче добави: „Аз реших да не играе, защото прави проблеми в отбора, вика по другите и търси вината в тях“.

Конкретно за самия мач Петрович похвали играчите, но беше крайно разочарован от съдийството и не спести критиките си към рефера Сандро Шерер. „Момчетата дадоха всичко от себе си и мога само да ги поздравя за желанието и волята, които показаха. Не съм доволен от резултата и не мога да повярвам, че в Европа има такива съдии. Реферът даде измислени нарушения за Зоря и не свири очевидни фаулове в наша полза. На нас ни даде картони за дребни нарушения, а на тях не даде за по-груби. Дузпата? Видях, че при центрирането ръката на нашия защитник беше изпъната и топката го удари първо в тялото. Според мен нямаше никаква дузпа“.

„Имахме положения за втори гол, дори в края на мача. Беше тежко да играем срещу един добър отбор, с млади футболисти, които тичат много. Трябваше обаче да се борим и със съдията. Съперникът има предимство и повече шансове да продължи. Изглежда, че Европа не ни иска“, каза ядосаният Петрович.

Коментари