„Мъжагите“ на Пирин се оказаха дребна проба расисти

1483
пирин

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира победата с 1:0 над Пирин. Специалистът даде и мнение за червения картон на бившия „армеец“ Станислав Манолев.

„Трудна си направихме победата ние. Не бяхме много убедителни. Свалихме нивото. Разочарован съм от Манолев, не трябва да се преминава границата. Говорим за расизъм. Нямаме маймуни на терена. Това е осъдително. Чух и видях какво стана. Нужно ли е да става? Всеки отбор иска да побеждава. Не ми стана приятно като чух Манолев да обижда наш състезател. Липса на възпитание.“

Халфът на ЦСКА Амос Юга също потвърди, че е бил наречен „маймуна“ от Манолев.

„След червения картон, който той получи, започна да обижда Тибо Вион. Казах му, че всичко е свършило и да продължаваме. Той беше изнервен и ми каза „маймуна“. Попитах го какво каза и той повтори няколко пъти „маймуна“. Каза го ясно. Мисля, че всички длъжностни лица го чуха. Техният треньор каза, че не го е чул. Не е моя работа да казвам дали трябва да го накажат. Манолев е известен футболист, играл е в чужбина, но е недопустимо да ни обижда на расова основа. Аз съм на принципа, че има Господ и той гледа“, каза разочарованият Юга.

Недочуващият треньор на Пирин Уорън Фийни пък коментира така червения картон на расиста Манолев: „Няма футболист в света, който да не използва ръцете си като тича. Нямаше нужда от цялата тази драма“.

Коментари