Помиярите излизат на светло! Доносът, с който е натопен ЦСКА, е писан от Георги Градев

909

Георги Градев е автор на писмото, което е изпратено от Дунав (Русе) до УЕФА. Само преди няколко минути БЛИЦ публикува документа, който русенският клуб е изпратил до генералния секретар на европейската футболна централа Теодор Теодоридис. В УЕФА не са обърнали внимание на писмото и дори останали изключително изнанадани как е възможно хора от една страна да се топят един друг пред институциите. Известно е, че специалистът по спортно право от години е на нож с футболната ни централа и често атакува шефове или служители. Припомняме, че потърсихме шефа на Дунав д-р Симеон Симеонов относно изпратеното писмо до УЕФА. Той първо заяви, че е много ангажиран и не може да говори, но след това бе лаконичен: „Не, не сме пращали никакво писмо до УЕФА“.
Ето и какво съдържа писмото на Градев, който беше засипан с лавина от грозни обиди и заплахи, след като стана ясно кой е авторът.
ПРЕВОД НА ПИСМОТО НА ДУНАВ ДО УЕФА
ПО ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА И ФАКСИМИЛЕ
Изпълком на УЕФА
Генерален секретар на УЕФА
г-н Теодор Теодоридис
Email: Theodore.Theodoridis@…
Директор по турнирите на УЕФА
г-н Джорджо Маркети
Email: Giorgio.Marchetti@…
Факс: +41 848 01…
Русе, 19 юни 2017 г.
Относно: Участието на ФК Дунав 2010 Русе през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа
МНОГО СПЕШНО
Уважаеми господа,
Обръщаме се по горепосочената материя.
Както знаете и както е посочено на сайта на УЕФА, ФК Дунав Русе завърши на четвърто място в крайното класиране в Българската Първа Професионална Лига 2016/2017, докато ПФК ЦСКА-София завърши 2-ри и ПФК Левски София бе 3-ти, а ПФК Ботев Пловдив спечели Купата на България.
Съгласно списъка за достъп в клубните турнири на УЕФА за сезон 2017/2018 България има право да участва през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа с три клуба – ПФК Ботев Пловдив, вицешампиона (ПФК ЦСКА-София) и третия клуб в крайното класиране (ПФК Левски София).
Разбираме, че ПФК ЦСКА-София е „нов клуб“ по смисъла на устава и правилата на УЕФА, което се дължи на промяната на структурата на ПФК Литекс, включително, но не само, промяна на името на клуба от PFC Литекс на ПФК ЦСКА-София, премествайки седалището си от Ловеч в София и променяйки цветовете, емблемата и стадиона.
Съгласно чл. 51, ал. 3 от Устава на УЕФА във връзка с чл. 12, ал. 3 от Правилника на УЕФА за клубно лицензиране и финансовия „Феърплей“ (CL & FFPR) „клубовете не трябва да имат право да създават ново дружество или да променят правната си структура, така че да „почистват“ баланса си, докато оставят дълговете си в друго юридическо лице (което вероятно ще фалира). Ако бъде позволено, този вид действие очевидно би навредило на конкуренцията и би противоречало на интереса на спорта, както и на излагането на риск на интересите на кредиторите“ (CAS 2011/A/2476 Футболен клуб Тимишоара срещу UEFA в параграф 3.16).
Отбелязваме, че на 29 май 2017 г. УЕФА реши, че ПФК ЦСКА-София е в противоречие с член 12 от CL & FFPR и основните цели на „тригодишното правило“; затова за ПФЦ ЦСКА-София не бе направено изключение от „тригодишното правило“.Извънредно! Жалбата на ЦСКА спира целия турнир за Лига Европа?Около 30 минути преди началото на жребия за първия предварителен кръг за Лига Европа на Димитър Пене…Jun 20 2017bgsport.net

Ето защо принципно ПФК ЦСКА-София не трябва да бъде допуснат в УЕФА Лига Европа през 2017/2018. Следователно, съгласно член 4.08 от Правилника за периода 2015-18 на УЕФА Лига Европа, който гласи, че „клуб, който не е допуснат до състезанието, се заменя от следващия най-добър клуб в топ първенството на същата асоциация, ако той отговаря на критериите за приемане. В този случай списъкът за достъп в клубните турнири на УЕФА (виж Приложение А) се коригира съответно“- ПФК ЦСКА-София трябва да бъде заменен от ФК Дунав Русе, който отговаря на критериите за участие и вече е получил УЕФА лиценз за 2017/2018 от БФС. Освен това, както знаете, бяхме поканени от УЕФА да регистрираме нашите играчи за участие през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа.
Също така отбелязваме, че въпреки горепосоченото, БФС е издала УЕФА лиценз за сезон 2017/2018 в полза на ПФК ЦСКА, както и че УЕФА все още не е лишила ПФК ЦСКА-София от лиценза си, което му дава право на участие във въпросния турнир.
С оглед на гореизложеното ФК Дунав Русе с уважение моли УЕФА спешно да прегледа правното основание и валидността на УЕФА лиценза, предоставен от БФС на ПФК ЦСКА-София на 29 май 2017 г., тъй като е предоставен независимо от гореспоменатото отрицателно решение на администрацията на УЕФА и следователно да потвърди участието на ФК Дунав Русе вместо ПФК ЦСКА-София през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа. Такова решение е много необходимо да бъде направено преди предстоящия жребий, за да се защити ФК Дунав Русе от непоправима вреда (спортни щети).
Ако УЕФА не е в състояние да вземе посочените по-горе мерки и да потвърди участието на ФК Дунав Русе преди предстоящото жребий поради ограничения във времето или по друг начин, ФК Дунав Русе с настоящето писмо с уважение моли УЕФА да разгледа това писмо като официално искане за приемане през сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа веднага след евентуалното изключване на ПФК ЦСКА-София от посоченото състезание след съответното производство на УЕФА. В такъв случай любезно молим УЕФА да ни информира предварително за такава възможност, за да има достатъчно време за подготовка.
Подчертаваме изключителната спешност на това писмо и с нетърпение очакваме разглеждането му от УЕФА.
И накрая, запазваме си правото да обжалваме пред КАС срещу всяко решение или липса на решение на УЕФА, което ще остави ФК Дунав Русе извън сезон 2017/2018 на УЕФА Лига Европа, което освен всичко ще се разглежда като нарушение на чл. 4.08 от Правилника на УЕФА Лига Европа за периода 2015-18.
Предварително любезно благодарим за вашето внимание и отговор по горепосочената материя.
Оставаме на ваше разположение за по-нататъшни действия.
Източник blitz.bgПреди минути. Стойчо Стоилов предупреди: Чакат да има инциденти, за да извадят ЦСКА и от „А“ група!Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов получи много въпроси от фенове на отбора на стената си във …Jun 20 2017bgsport.net

Коментари