Ревизията във футбола започна! Тежък старт за Лудогорец в първия ден без Бойко

3915
Ревизията във футбола

Лудогорец катастрофира тежко в първия ден без Бойко Борисов начело на държавата. Досега възходът на хегемона от Разград бе неразривно свързан с похода на ГЕРБ на политическия терен.

12 май обаче се оказа ключова дата не само за държавата ни. По всичко личи, че Борисов сдаде властта като премиер за последен път в кариерата си. Часове по-късно Лудогорец пък загуби за първи път в кратката си история на „Българска армия“ мач за първенството.

ЦСКА буквално унищожи съперника си – безапелационно 4:1. Трибуните пък унищожиха предателя Кирил Десподов. Каквото и да е печелил досега, каквото и да печели занапред – това ще е мачът, който той ще помни до края на живота си.

Самата среща – още в 3-ата минута нидерландският защитник Юрген Матей откри резултата с глава. В миналия кръг бранителят донесе 1:0 над Арда по подобен начин. Изключително красив гол вкара Бисмарк Чарлс в началото на второто полувреме. Нападателят засече пас с глава на Греъм Кери с удар от въздуха. Бранителят на Лудогорец Сисиньо върна едно попадение, но мечтите на шампиона за нещо повече продължиха секунди. Другият стълб в „червената“ отбрана от Нидерландия – Мено Кох, също вкара с глава. В добавеното време реферът Георги Кабаков даде дузпа срещу Лудогорец (друго „чудо“, с което в Разград ще трябва да свикват в периода без Борисов). Влезлият като резерва Джорди Кайседо оформи разгрома.

Ревизията във футбола ни започна. И задължително трябва да продължи с пълна скорост. България няма нужда от измислени герои – нито в БФС, нито в първенството. Измислените вече трябва само да надничат!

Борислав Хаджиев

Коментари