Обяснено като за идиоти – защо ЦСКА не е и няма как да бъде Литекс

2132
Станислав Трендафилов

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов коментира решението на Спортния арбитражен съд в Лозана и внесе яснота дали червените са се защитавали с тезата, че са наследник на трети клуб – Литекс Ловеч.

“Те (б.р. съдът) излязоха с официална позиция и казаха “ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество”. Тази полемика се води единствено в България. Мисля, че за световната и европейската футболни централи този въпрос отдавна не стои”, коментира Трендафилов пред bTV.

“Тезата за Литекс е абсурдна. Ако ние твърдим във ФИФА, че сме Литекс, как тогава се записваме и участваме в евротурнирите като ЦСКА? И защо футболисти на бившето фалирало дружество съдят нас, а не Литекс или някого другиго? Защитната теза е, че юридически не можем да бъдем обвързани със старото дружество, което все още съществува. Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА казва така. Една голяма част от тези пари, с които се погасяват дълговете, са осигурени от ЦСКА чрез “Ред Енимълс”. И това ФИФА много добре го разбира”, поясни юристът.

Още осем дела се водят от играчи и мениджъри, които чакат пари от фалиралото дружество. От клуба очакват идентични решения по всички тях.

Виж още:Забавата за Разград, Подуяне и Обеля свърши! КАС: ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружествоКАС окончателно потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА за спортен наследник на …Jun 7 2021bgsport.net

Коментари