Стойчо Младенов: Два пъти водих разговори да се върна в ЦСКА, адмирации за Божков (ВИДЕО)

1408
Стойчо Младенов: Два пъти водих разговори да се върна в ЦСКА

Треньорът на Кайсар Стойчо Младенов призна пред „Канал 3“, че е имал на два пъти разговори за завръщането си в ЦСКА. Специалистът коментира процесите на „Армията“ и платените пари за емблемата.

„Имаше два момента, в които сме водили разговори, но и в двата момента, аз бях ангажиран с договор. И просто невъзможността е точно от това, че имам подписан договор и няма как да напусна без някаква компенсация.
Казал съм и пак ще го кажа, винаги съм си удържал на думата, дори може банално да звучи, но от другия край на света пеша бих се прибрал и бих се върнал в ЦСКА. Но в този момент ситуацията е такава.
ова е една постъпка на Ганчев, с която доказва и показва любовта си към ЦСКА. Неведнъж вече казвам, че това не са пари, хвърлени на вятъра или както той се изрази в канала. Може би друго искаше да каже, но прозвуча по този начин, защото ЦСКА е най-голямата марка.
Няма друга българска марка като ЦСКА, която да продава на такива цени. И тези пари, които той е вложил в ЦСКА, първо от голямо значение е, че ЦСКА придобива своята емблема. Това е приемственост. Второ, обединява феновете. Дори и тези, които по една или друга причина се бяха отделили признават ЦСКА, защото купуването на емблемата дава приемственост, за която говорим. И трето, ЦСКА има много висока, висока цена. Аз съм убеден, че един добър мениджмънт, една добра трансферна политика, тези пари ще се върнат десеторно.

Това са много лични неща. Не ги коментирам пред цялата общественост. Всеки както намери за необходимо. Това са честно спечелени пари. И всеки е в правото си да се възползва от тях по начин, който намери за добре. Който даде, който не даде също. Защото примерно с моя екип работихме 10 месеца без възнаграждение. Мислите ли, че в този момент някой ме е попитал как съм. Или когато правих интервенцията на сърцето, някой дойде от ЦСКА да ми плати операцията. Така че много са тънки нещата затова предпочитам да не ги коментираме. Не ми задавайте такива въпроси.
Безспорно аз казах и няма две мнения, с купуването на емблемата тази приемственост се осъществи и от тук нататък това е ЦСКА.
Следим процесите, кои правилни и кои неправилно. Всеки от своята призма си преценява кое е правилно и кое е неправилно. След като в клуба са преценили по този начин да процедират, значи за тях е правилно. Да, аз ако съм в ЦСКА, бих работил по моя начин. Бих отстоявал позицията си на старши треньор и спортно-техническата част с никой не бих я разделил. Същевременно и отговорността никога не съм я делил с никого. Така че, когато аз взема решение да купим даден футболист или да го продадем. Аз нося отговорността“, заяви Младенов.

„Само чета, че Васил Божков става новият собственик. За него мога да кажа само суперлативи. Това е човек, който ми даде тласък в развитието като треньор. Коректен и точен човек. Човек, който видях с какво майсторство ръководи част от своя бизнес.
Защото ЦСКА беше перо от неговия бизнес. Екипът, с който бе обграден – перфектни хора. Какво мислят левскарите не ме интересува, аз говоря за Васил Божков“, заяви още Младенов.

Коментари