Стойчо Младенов: Всичко идва от сините братя

1781
Стойчо Младенов сините братя

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази гнева си от осъждането на клуба да плати на свои четирима бивши футболисти и един мениджър. Той заяви, че това напрежение в ЦСКА идва от „сините братя“.

„Колкото пъти се връщам в ЦСКА, все се дъвче едно и също 12-13 години – за комисионни, източване на клуба от футболисти, привлечени със или без мое съгласие.

Едно и също се дъвче, излиза някакъв списък с някакъв Иван Боладо. Другите бяха привлечени по мое време. Но тогава сам ли работих, имах тогава началници, над себе си имах собственици. Стига сме дъвкали тази тема. Нито треньор, нито футболисти са виновни. По времето на предишните собственици по 8-10 месеца не сме получавали заплати. Когато не се плаща на даден футболист и той осъди клуба, кой е виновен, треньорът ли? Треньорът ли плаща заплати, кой носи отговорността за заплати. Каква е вината сега на Гриша Ганчев, че сега трябва да плаща чужди сметки. Сметки на хора, който съсипаха клуба, които фалираха клуба. Тези хора не се споменават, но всички други се споменават – директори и футболисти. Главните виновници не се споменават.

Аз исках Мишо Венков и Сержиньо, те ми водят пет човека отгоре, в това число и Бенжелюн. Помните ли, на аерогарата се връщаме от Турция и те ми викат Тенгариня. Аз за пръв път чувам това име. Винаги, когато Стойчо Младенов се върне в ЦСКА, стават чудеса в ЦСКА. Кражби, комисионни, злоупотреби. Спрете, моля ви се. Една и съща тема се върти от 13-14 години и всичко идва от там, от сините братя. Стига сме коментирали едно и също. Излишно напрежение, от това най-малко имаме нужда в момента. Хайде, спрете. Не помните ли тук какво ставаше, когато идваха по 7-8 футболисти от Локомотив (Пловдив). Това е, нямам какво повече да кажа по въпроса“, заяви разгневеният Младенов.

Коментари