Тончи Кукоч закри вековниците: По-скоро ще стане педи, отколкото да играя в Левски

2035

Тончи Кукоч е един от най-запомнящите се футболисти, преминали през ЦСКА в последните години. Хърватинът бързо се превърна в любимец на феновете с ексцентричните си и пиперливи коментари за „вечния“ съперник Левски. Отношението му към „сините“ изобщо не се променя с годините, независимо, че отдавна вече не е на „Армията“. Естествено, той впечатли и с изявите си на терена. Пред Ралица Йотова от ТОПСПОРТ защитникът отново бе напълно откровен и дори скандален в думите си. Без да поставя каквато и да било маска, Кукоч даде мнението си за случващото се в българския футбол. Той разкри пред медията ни, че е готов да се върне в България и ЦСКА, стига да получи обаждане от собственика на „червените“ – Гриша Ганчев.

– Здравей, Тончи. Ти си един от незабравимите за феновете футболисти, минали през ЦСКА. Какво се случва с теб в момента?
– Радвам се, че е така! В момента съм в Унгария, играя за един от най-големите клубове тук – Хонвед. Смея да твърдя, че се справям доста добре. Имам четири гола от началото на сезона. Щастлив съм тук. Все пак, ще видим какво ще се случи през декември. С агента ми Йерко Радич работим много добре заедно, така че, ако има нещо, той ще се погрижи. Имам действащ договор за още година и половина в Будапеща, но ако получа добра оферта, ще си тръгна.
– Успяваш ли да следиш какво се случва с любимия ти ЦСКА?
– Разбира се! В момента ЦСКА се справя доста добре от това, което знам. Получава се добра битка на върха с Лудогорец. Винаги им желая най-доброто и ще се радвам, ако станат шампиони.
– Отборът има нов старши треньор в лицето на Нестор ел Маестро. Запознат ли си с неговата работа?
– Не, не съм чувал за него досега, но му желая много успех в ЦСКА.
– Спомена, че ако получиш добра оферта си готов да напуснеш Хонвед. Очакваш ли такава от ЦСКА?
– Гриша Ганчев има номера ми. Всичко зависи от него.

– Сигурна съм, че пазиш доста добри спомени от престоя си в България, но все пак кой е най-запомнящият се?
– Обичам ЦСКА, обичам феновете и е така от първия момент, в който пристигнах в клуба и в София. Знам, че те ме уважават и ми отвръщат със същата любов. Годината в ЦСКА беше най-хубавата в живота ми! Имам много приятни спомени, така е, но онази победа с 3:0 над Левски… Този ми е най-любимият спомен! Тогава, през цялата седмица преди дербито, футболистите им говореха за нас, надъхваха се… Едва ли не обясняваха как ще ни убият. Излизайки на терена обаче, поведението им на малки к*чки се промени и хъсът им поизчезна… (смее се).
– Най-вероятно не си доволен от този развой на събитията, но Левски също е в борбата за титлата тази година и се представя доста добре под ръководството на Славиша Стоянович. Възможен вариант ли е да отмъкнат титлата под носа на ЦСКА и Лудогорец?
– Левски? Тези няма да станат шампиони на България поне още 20 години! Единственият истински опонент на ЦСКА за титлата е Лудогорец.
– Какво става, ако от Левски ти се обадят и ти предложат отличен договор? Там вече има бивши футболисти на ЦСКА – Буш, Станислав Костов… Последният е голмайстор на отбора.
– По-скоро ще стана хомосексуалист, отколкото да играя за Левски! Няма начин! Никога!

Коментари