Топ архитект: ЦСКА може да изгради стадион за 30 000 зрители

1367

В Борисовата градина съвсем спокойно може да бъде изградено съоръжение за 30 000 зрители. Това заяви архитект Ивайло Мишев, по време на днешното си участие в Актуално студио „Дерби“.

„Факт е, че от държавите на Балканите само ние нямаме построен нов стадион. Това е тъжен факт. Имаме реконструкция на стадиони, но нов нямаме. Стадионът на ЦСКА в Борисовата градина би могъл да се ремонтира, реновира и да отговаря на европейските изисквания. Считам, че там може да се изгради спокойно един стадион в рамките на 28-30 хиляди зрители.Колко е ощетен ЦСКА? „Червените“ извадиха ВИДЕО с реферските аванти за съперниците имРъководството на ЦСКА показа видео със ситуации, в които споед тях тима е ощетен в двубоите с Ботев …Apr 21 2019bgsport.net

Има възможност за изграждане на буферни паркинги, има метро, градски транспорт, парк е, т.е. човек може да ходи и пеша, ситуирането на „Българска армия“ е благоприятно, локацията е страхотна. Има издадена съществуваща виза за реконструкцията на стадиона. В нея изрично е посочено, че стадионът не може да излезе от „чашката“, в която се намира. В рамките на тези очертания може да се постигне това, което искаме. Може да се покрият секторите „А“ и „В“ с козирки.

Паркирането при всички положения трябва да се търси в покрайнините на Борисовата градина, трябва да се изградят буферни паркинги съвместно със Столична община. Не е възможно да има подземни паркинги, категорично. Това е според изискванията за сигурност, антитероризъм. Разписано е, не го коментираме.
Според мен държавата трябва да участва. Стадионът би могъл да излезе 1000-1500 евро на седалка, т.е. около 30 милиона, ако говорим конкретно за „Българска армия“ за ремонт и реконструкция. Трябва да се вземе кардинално решение, стадионът е собственост на ММС“, поясни Мишев.Стойчо Младенов: В ЦСКА са ни възпитавали за победа и само победа, няма друг филм!От далечен Казахстан, Стойчо Младенов даде интервю за сайта Букмейкър рейтинги, говорейки по доста т…Apr 22 2019bgsport.net

Коментари