Турски гранд си хареса голаджията на ЦСКА Мауридес, Гриша Ганчев набеляза играчи от Първа лига

1400
Можеше ли ЦСКА

Елитният турски Трабзонспор е имал свой съгледвач на „Армията“ за мача ЦСКА -Етър (3:0), обявиха медии в югоизточната ни съседка. Пу­бликациите сочат, че клубът е наблюдавал двама от фут­болистите на червените, пише „Тема спорт“.
Единият със сигурност е Мауридес, към когото още преди месец стана ясно, че Трабзон проявява интерес. Другият по всяка вероятност е някой от младите български играчи в състава. Трабзон е един от традиционните турски клубове, сред тези с най-много участия в елита. В момента тимът заема 7-о място в Суперлигата от 18 отбора и се бори за евроквота.
Футболисти на ЦСКА са следени и от други клубове в Европа и Азия, като най-голя­мо внимание привличат Десподов и Мауридес. През лято­то армейците трансферираха Каранга в китайския Хенан за над 6 милиона лева.Кокала съсече треньорите на „Левски“ и ЦСКА: Изказванията на Стоянович са напудрени, Ел Маестро не ми е интересенКолоритна личност е Емил Велев. С него е интересно да се говори, защото често мнението му е по-рязко…Oct 22 2018bgsport.net

Междувременно стана ясно, че ЦСКА проявява интерес към двама от младите футболисти на Септември (София). Според информациите, “червените” дори вече са се договорили за единия от тях. Правим уточнението, че не става дума за Александър Георгиев, който е преотстъпен от ЦСКА в Септември. Наемът му е до края на годината, но почти сигурно ще остане в състава на Христо Арангелов и през пролетта.
Президентът на Септември Румен Чандъров потвърди, за интереса на “червените” към неговите играчи. “Да, знам, че ЦСКА се интересува от двама от младите ни фуболисти. На този етап не сме влезли в преговори. Не мога да кажа за кого точно става въпрос. В атака имаме доста добри и млади момчета”, заяви Чандъров.

В последните години ЦСКА няма практика да привлича български футболисти от местното първенство, като обърна поглед почти изцяло към чужденците. Въпреки това те държат под око и местния пазар и следят и други млади играчи освен тези в Септември.
ЦСКА ще се подсили с поне двама нови през зимата. Единият от тях може да е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. “Червените” опитаха да го привлекат през лятото и удариха на камък, но обявиха официално, че ще направят втори опит през зимата.
В същото време командировката на главния мениджър Стойчо Стоилов в Южна Америка продължава. Той е извън България вече 10 дни, като на 15 октомври посрещна 47-ия си рожден ден в чужбина.Стоичков хвърли бомбата: Левски-Спартак ме доведе в ЦСКА, използвах ги като „Юбер“ – първи у нас и даже безплатноОфициалната биография на най-популярния българин по света Христо Стоичков излиза на пазара на 25 окт…Oct 22 2018bgsport.net

Коментари